Caută
Close this search box.

Cum încearcă Tăriceanu să explice un lucru foarte greu de explicat

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului României, încearcă să lămurească – dacă a reușit, rămâne de văzut – controversele iscate de inițiativa legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României. El arată că bugetul va fi aprobat de Guvern, în funcţie de propunerile Casei Regale. Liderul ALDE vine și cu asigurări care vor să excludă posibilitatea ca sumele reale să fie cele vehiculate de diversele instituții de presă.

Iată declarația in-extenso a lui Tăriceanu:

„Cu Casa Regală este propunerea pe care am avansat-o care urmăreşte puncte importante. Casa Regală a militat pentru promovarea tradiţiei istorice legate de suveranitatea si independenţa României, pentru imaginea României şi cred că acest lucru trebuie să continue si în perspectiva următoare pe termen lung. Cred că la art.3 sunt detaliate toate acţiunile care urmează a fi derulate de Casa Regală şi care vor fi susţinute de statul român. Stiu că există discuţii legate de bugetul utilizat, am văzut sume mirobolante care nu au legătură cu realitatea. Costurile vor fi aprobate în fiecare an, pe bază de proiecte aprobate de Guvern. Vă pot spune că si în perioada în care am condus Guvernul am acordat statutul special pentru principesa Margareta şi principelui Radu. A fost un buget modest şi cred că această tradiţie trebuie perpetuată. Costurile nu sunt de natură să ne preocupe având în vedere că partea administrativă va fi asigurată de un personal de maximum 20 de persoane. Costurile vor fi stabilite de Guvern în funcţie de agenda propusă.

Palatul Elisabeta este în folosinţa Casei Regale şi propunerea noastră e să rămână şi pentru următorii 49 de ani.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu în Parlamentul României. (foto: rezistenta.net)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri