Caută
Close this search box.

Cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe Richter în județul Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la ora locală 2:11, potrivit Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 75,1 kilometri, în apropierea următoarelor orașe: Odobești (43 kilometri), Onești (46 kilometri), Panciu (47 kilometri), Tîrgu Ocna (48 kilometri) și Slănic-Moldova (48 kilometri).

În luna noiembrie, în România au avut loc 14 cutremure în zona seismică Vrancea și în zona Transilvaniei, cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,4 grade pe Richter.

Luna trecută, în România s-au produs 6 cutremure de peste 3 grade pe Richter, două dintre acestea având magnitudinea de 4,2 grade pe Richter. Primul cutremur s-a produs în data de 8 octombrie în județul Vrancea, la o adâncime de 132,2 kilometri, iar cel de-al doilea pe 28 octombrie, în județul Buzău, la adâncimea de 113,6 kilometri.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimțit și la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri