Caută
Close this search box.

Cutremur devastator duminică seara, cu zeci de victime, în Irak și Iran

Cutremur devastator duminică seara, cu efecte tragice pe o mare parte din teritoriul statului irakian – inclusiv la Bagdad -, dar și în zone întinse din vestul Iranului.

Primele estimări indicau peste 60 morţi și peste 300 de răniți în Kurdistanul irakian şi în Iran, după cum informează agenţiile internaţionale de presă.

Cutremutul a avut peste 7 grade pe Richter. Mai precis, estimările în SUA, au fost de 7,3 grade, iar cele din Germania de 7,2. Adâncimea cutremurului a fost de 33,9 km, iar epicentrul a fost localizat în provincia Sulaimaniyah din regiunea autonomă irakiană Kurdistan, foarte aproape de granița cu Iranul.

Televiziunea de stat de la Teheran, capitala Iranului, a transmis că în vestul țării şi-au pierdut viaţa cel puţin 60 de oameni, iar peste 300 au fost răniţi. Numeroase localități au rămas fără energie electrică.

Se așteaptă însă o creștere masivă a numărului de morți și răniți, pe măsură ce se va interveni în mai multe localități. Nimeni nu poate estima, deocamdată, nici măcar o cifră aproximativă a victimelor sau valoarea distrugerilor. Au fost solicitate, din Irak, ajutoare externe. (foto fajr.sa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri