Caută
Close this search box.

Directori Amazon: România este o prioritate pentru compania noastră. Ce planuri de extindere are retailerul american

Doi dintre directorii Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au subliniat că România reprezintă o prioritate pentru compania americană, centrul de la Iași fiind într-o continuă extindere, iar planurile sunt similare și pentru centrul din București. Tony Chor, director și Tom Sullivan, director pentru relații publice internaționale, au discutat cu ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, despre activitatea companiei americane în țara noastră și perspectivele de extindere ale acesteia.

Cu ocazia unei vizite recente la Seattle, în statul Washington, George Maior a discutat cu reprezentanții Amazon despre potențialul deosebit oferit de România în sectoare precum IT și cercetare – dezvoltare. La întâlnirea cu Tony Chor și Tom Sullivan, Maior a accentuat avantajul poziției geografice a României, care ar putea ajuta compania americană să transforme țara noastră în centrul logistic principal pentru zona Central – Estică a Europei, relatează Ambasada României la Washington.

Cei doi directori Amazon au arătat că firma americană dorește să își diversifice programele de colaborare cu centrele universitare din România, pe lângă centrele deschise în Iași și București. Amazon are deja 900 de angajați la Iași și un sediu de 13.500 mp în clădirea United Bu­si­ness Center (UBC), din cadrul centru­lui de birouri Palas, inaugurat în toamna anului trecut. Extinderea în România a grupului vine datorită numărului mare de programatori bine-instruiți, dar și pentru că apetitul românilor pentru tehnologie este tot mai mare, iar cumpărăturile online sunt tot mai folosite.

Compania ame­ricană a demarat încă din vară recrutările pentru centrul din Bucu­reşti, o parte din­tre oamenii deja selectaţi făcând parte din echipa centrului de dezvoltare de software deţinut în Capitală de gigantul american Intel şi care se află în prezent în plin proces de reducere a activităţii. „Transferul” unor foşti angajaţi de la Intel către noul birou al Amazon din Bucureşti este confirmat de informaţiile publicate pe reţeaua de socializare LinkedIn de o serie de angajaţi, majoritatea fiind ingineri software.

Sediul Amazon din Iași găzduieşte patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services şi Digital Imaging, toate fiind implicate în dezvoltarea soluţiilor tehnologice şi consolidarea operaţiunilor de pe site-ul Amazon.

Potrivit Ziarului Financiar, Din 2005 şi până acum, Amazon a investit la nivel local aproximativ 40 de milioane de euro și a creat sute de locuri de munca.  Este vorba de joburi inovatoare, cu o valoare adăugată mare pentru că vorbim despre recrutarea de ingineri software, cercetători, analişti de date sau dezvoltatori de conţinut.

Amazon este cel mai mare retailer online din lume, acesta având anul trecut venituri totale de 135,98 miliarde de dolari, în urcare cu 27,1% față de 2015. Potrivit topului Fortune Global 500, Amazon se află pe poziția 26 în topul celor mai mari companii la nivel mondial.

Amazon a raportat pentru 2016 un profit total de 2,37 miliarde de dolari, în urcare cu 297%.

Amazon se află în mijlocul unei campanii globale de extindere. În SUA, grupul a achiziționat recent retailerul Whole Foods din SUA și acum deține și primele magazine fizice. În presă au apărut, însă, recent speculații că Amazon ar dori să preia și lanțul de hypermarketuri Carrefour, prezent și în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri