Caută
Close this search box.

Donald Trump îl asigură pe președintele chinez că există soluţii pentru rezolvarea problemei nord-coreene

Donald Trump, preşedintele SUA, i-a transmis, joi, preşedintelui chinez Xi Jinping că este de părere că există soluţii pentru rezolvarea problemei nord-coreene, în contextul în care Washingtonul îşi propune izolarea regimului de la Phenian şi denuclearizarea Coreei de Nord, relatează Reuters şi BBC.

Donald și Melania Trump, în timpul vizitei în Orașul Interzis. Foto: Business Recorder

Preşedintele american se află de miercuri în China, iar joi a început discuţiile cu omologul său chinez. Anterior, Casa Albă anunţase că Trump urmează să-i ceară lui Xi Jinping ca Beijingul să întrerupă relaţiile comerciale cu Coreea de Nord şi să respecte sancţiunile impuse de Consiliul de Securitate al ONU.

Obiectivul principal al lui Donald Trump în privinţa Coreei de Nord este diminuarea resurselor financiare necesare pentru dezvoltarea nucleară. Acest lucru va depinde în mare măsură de cooperarea nord-coreenilor cu China, care este responsabilă pentru 90% din comerţul exterior al Phenianului şi principalul aliat al regimului Kim Jong-Un.

Trump i-a transmis preşedintelui chinez că regretă faptul că, până în prezent, relaţiile dintre Washington şi Beijing au fost erodate din cauza intereselor comerciale divergente şi a adăugat că vrea ca relaţiile bilaterale să fie echitabile pentru ambele părţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri