Caută
Close this search box.

Donald Trump s-a răzgândit și îngheață importul de trofee de elefanți, la o zi după ce l-a permis

Donald Trump a înghețat vineri seara importul de trofee de elefanți uciși în Zimbabwe și Zambia, la doar 24 de ore după anunțul foarte controversat al administrației sale potrivit căruia îi va reautoriza în acest sens pe vânătorii americani, transmite AFP.

Asociații de apărare a animalelor și mediului din Statele Unite și din întreaga lume au protestat, începând de joi, contra deciziei de reautorizare, care înlătura o interdicție impusă de precedenta administrație a lui Barack Obama.

Președintele american, Donald Trump, a anunțat, pe Twitter, înghețarea deciziei asupra trofeelor până când va revizui toate faptele legate de conservare și a promis să revină curând cu informații.

„Am discutat cu președintele și credem amândoi că sunt esențiale conservarea și populațiile (de animale) sănătoase. În consecință (…), eliberarea permiselor este înghețată cât timp decizia este analizată”, a arătat, într-un comunicat, Ryan Zinke, ministrul american al resurselor naturale.

AFP notează că Trump pare a fi ținut cont de valul cvasiunanim de indignare în ce privește decizia inițială, care oferea din nou posibilitatea vânătorilor americani să se întoarcă în SUA, de exemplu, cu picioare sau capete de elefanți ori chiar colți de fildeș.

Brigitte Bardot a denunțat decizia Washingtonului de a autoriza din nou importul de trofee provenind de la elefanți uciși în Zimbabwe și în Zambia și a afirmat că Donald Trump este „inapt să guverneze”, într-o scrisoare adresată vineri președintelui american.

„Niciun despot din lume nu-și poate asuma responsabilitatea de a ucide specii atât de vechi și care fac parte din patrimoniul mondial al umanității”, a scris fosta actriță franceză după anunțul controversat al agenției federale americane care răspunde de chestiunea vânătorii și a pescuitului.

U.S. Fish&Wildlife Service (USFWS) a anunțat joi că „va emite permise care autorizează trofeele de elefanți vânați de plăcere în Zimbabwe până la 31 decembrie 2018”, provocând numeroase critici din partea asociațiilor de apărare a animalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri