Caută
Close this search box.

Dragnea, înfundat de Șova și Teodorovici în dosarul ”Tel Drum”, în care apar și Ponta cu Grindeanu

Din ordonanța de începere a urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea, în dosarul „Tel Drum”, rezultă că mai mulți social-democrați au fost audiați în calitate de martor. Printre ei, Dan Șova, Eugen Teodorovici și Teodor Nițulescu, fost prefect și președinte al PSD Teleorman. Declarațiile acestora au fost defavorabile președintelui PSD.

Teodorovici, alături de Dragnea

„Faptul că Liviu Nicolae Dragnea este una dintre persoanele care deține și gestionează în fapt societatea comercială Tel Drum SA reiese din coroborarea declarațiilor martorului Șova Dan cu declarațiile martorului Nițulescu Teodor, cu documentele ridicate cu ocazia percheziției domiciliare la sediul Tel Drum SA, cu verificările efectuate privind modalitatea prin care obține beneficiile din urma derulării activității infracționale (tranzacții imobiliare, beneficii materiale pentru persoanele din familia acestuia, relațiile pe care le are cu membrii grupării)”, se arată în ordonanța semnată de procurorul Carmen Lăncrănjan, potrivit luju.ro.

Dan Șova

Lucrurile devin și mai clare când este transcris un pasaj din declarația dată de ex-ministrul Transporturilor Dan Șova: „Noi nu aveam o convingere, noi știam că Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal că aceasta companie este a lui, chiar a formulat «știi că este a mea». Nu se discuta la colțuri că Tel Drum este a lui, asta ar fi fost o legendă urbană, nu. Tel Drum era a dânsului. (…) Până în 2012 pentru mine era notoriu că Tel Drum era a lui Liviu Dragnea, după 2012 a devenit o certitudine. Până în 2012 toată lumea știa că forța politică a lui Liviu Dragnea se baza și pe faptul că Tel Drumul era a lui, la nivelul județului Teleorman”.

Mai departe, procurorul scrie în ordonanță că faptul că Liviu Dragnea deținea controlul asupra Tel Drum SA a fost „confirmat” și de alți martori, precum Teodor Nițulescu și Eugen Teodorovici.

Despre primul, fost prefect și președinte al PSD Teleorman, aflăm din ordonanță că a spus la DNA că Dragnea i-a cerut să participe la cumpărarea Tel Drum SA.

Despre Teodorovici, fost ministru PSD în Guvernul Ponta, actual președinte al Comisiei de buget-finanțe din Senat, aflăm tot din ordonanță că „a avut discuții contradictorii cu Liviu Nicolae Dragnea deoarece acesta avea impresia că martorul îl pârâse la OLAF, fie pe el, fie Tel Drum”.

„Incidentele și discuțiile contradictorii între Liviu Nicolae Dragnea și martorul Eugen Teodorovici sunt confimate și de martorul Victor Ponta”, mai scrie procurorul în ordonanță.

În dosar a fost audiat la DNA, rezultă din același document, și ex-premierul PSD Sorin Grindeanu.

În calitate de martor, acesta ar fi făcut declarații despre modul în care a fost numit Voicu Dorin Sandu în funcția de președinte al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. Grindeanu a povestit anchetatorilor cum numele lui Sandu i-a fost înaintat de secretarul general al Guvernului Mihai Busuioc. „Era o chestiune cât se poate de clară că vine din partea coaliției de guvernare (propunerea – n.r.), acesta era mersul lucrurilor”, a declarat Grindeanu la DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri