Caută
Close this search box.

Dragnea: Resping categoric acuzaţiile DNA. Miza este preluarea PSD

Preşedintelui PSD nici nu-i trece prin cap să facă un pas înapoi după ce a fost pus sub urmărire de către procurorii DNA. Liviu Dragnea a declarat că respinge categoric toate acuzaţiile aduse de DNA, după ce procurorii i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal pentru cinci capete de acuzare în legătură cu un dosar ce vizează Tel Drum.

„Trebuie să recunosc că este o poveste lungă. Resping categoric acuzaţiile. Ce spun de ani de zile că nu am legături cu acea societate, menţin. Să vedem pe ce se bazează aceste afirmaţii. O parte din cele relatate astăzi au fost cercetate odată, nu cred, dar poate nu ştiu, dacă în 2001 a cercetat OLAF. Eu am înţeles că în 2001 am făcut eu cu mine un grup infracţional”, a declarat Liviu Dragnea.

„Să văd ce grup am constituit acum 16 ani.(…) Ieri pe Gabi Petrea l-am susţinut să fie preşedinte TSD…alt grup infracţional”, a precizat Dragnea.

DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că întocmirea de dosare împotriva unor lideri social-democraţi reprezintă ”un atac violent” a cărui miză este ”preluarea” partidului, el referindu-se la declaraţiile lui Daniel Dragomir potrivit cărora se pregătesc dosare penale împotriva unor fruntaşi PSD.

Invitat să comenteze afirmaţiile fostului locotenent-colonel SRI, potrivit căruia se pregătesc mai multe dosare penale împotriva unor miniştri sau lideri importanţi ai PSD, Liviu Dragnea a răspuns: ”Din păcate, am auzit şi eu zvonul ăsta. Pentru mine şi pentru majoritatea colegilor mei, este un atac violent. Miza este preluarea PSD”.

Liderul social-democraţilor şi-a exprimat speranţa ca acest plan să nu fie dus până la capăt. ”Sper să nu, sper să se oprească”, a spus Dragnea, adăugând că şi în cazul noului său dosar este vorba de ”o miză politică”.

Preşedintele PSD a spus că aşteaptă să ajungă în faţa judecătorului pentru a vedea ce probe vor prezenta procurorii. ”Ştiu că avem telejustiţie, ştiu că oamenii sunt condamnaţi înainte de a ajunge în faţa procurorului, dar trebuie să avem şi probe”, a conchis Liviu Dragnea.

Dragnea: Tăriceanu m-a sunat şi mi-a cerut să rămân. Coaliţia nu e afectată, eu sunt

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, după ce a fost pus sub acuzare de DNA, că a fost sunat de Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, care i-a cerut să rămână, iar mesaje similare a primit şi de la primari şi parlamentari.

„Am avut o discuţie cu domnul Tăriceanu. M-a sunat după ce am ajuns la Camera Deputaţilor şi mi-a cerut să rămân în continuare pe poziţie şi să ne continuăm coaliţia”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă în momentul de faţă coaliţia de guvernare este afectată din cauza problemelor sale penale, Dragnea a precizat: ” cred ca nu e afectată. Sunt afectat eu. E un risc asumat în 2015, când am acceptat să candidez pentru funcţia de preşedinte PSD. Sunt dispus să-l duc până la capăt”.

Preşedintele PSD a precizat că a primit mesaje de susţinere atât din partea colegilor de partid, cât şi a parlamentarilor. „Mi-au zis să mergem înainte să punem în practică programul de guvernare”,a spus Dragnea.

PNL i-a cerut, luni, liderului PSD Liviu Dragnea să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul în care este urmărit penal pentru mai multe infracţiuni, afirmând că fragilizează Parlamentul şi imaginea instituţiei.

DNA a anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri