Caută
Close this search box.

Exodul medicilor continuă în mod organizat

Exodul halatelor albe pare de neoprit, iar un târg de joburi dedicate medicilor este cea mai potrivită cale. Salariile din România şi condiţiile din spitale îi fac pe aproape 2.500 de medici să plece, în fiecare an, să lucreze în străinătate. Există cerere, dar şi oferta e substanţială: reprezentanţii mai multor spitale europene au ajuns la Bucureşti ca să recruteze doctori şi asistente.

Medicii rezidenţi, specialişti şi primari au venit la târgul organizat la Sala Palatului cu speranţa că vor găsi un loc de muncă în străinătate. Cei mai mulţi au reuşit pentru că reprezentanţii spitalelor au pregătit sute de oferte. O tânără este dermatolog şi vrea să se mute cu întreaga familie în străinătate.

Un tânăr îşi face rezidenţiatul în pneumologie şi ar dori să lucreze în Marea Britanie. Şi Laura și-a propus să emigreze. Ea lucrează de cinci ani într-o companie farmaceutică.

În străinătate, salariile rezidenţilor pornesc de la 2.500 de euro, iar ale specialiştilor, de la 4.500. Lefurile pot ajunge şi la 12.000 de euro lunar, informează TVR.

Firmele de recrutare spun că medicii noştri sunt apreciaţi în străinătate. În ultimii ani, peste 43 de mii de medici români s-au gânditsă emigreze.

2 răspunsuri

  1. La fel de simplu este a se reversa acest trend, insa costa, iar banii furati -din cauza asa-zisei justitii- sunt greu de recuperat, practic imposibil, in asa circumstante…mai mult , Romania poate deveni un paradis al medicilor, insa trebuie investit, banii exista, chiar daca o parte au fost deja cheltuiti(si irecuparabili) pe excursii si vacante, in Brazilia, Florida, Portugalia, etc. de dragnea si iohanis, cat si de alti cativa mii din gastile lor, care consuma sute de mii de euro/anual, doar pe vacante, insa averile acestor cateva mii-AVERI OBTINUTE TOTAL FRAUDULOS- insumeaza cateva sute de MILIARDE DE EURO, iar daca ar fi recuperate, numai o fractie din acesti bani(investiti in sanatate si deci si in salarii) ar transforma Romania intr-un Mecca, pentru medici, inclusiv pentru medicii stomatologi, care au o mult mai mare importanta in sanatatea generala, deobicei rolul lor este gandit doar prin prisma cometica…”Tratamentul” oferit de politicienii romani este de fapt otrava, o populatie bolnava si needucata , dispare…

  2. Mai jos, cel mai recent exemplu de „justitie”, tipu’ nu a fost nici macar condamnat pe „circumstante zdrobitoare, etc.” ci PRINS IN FLAGRANT… Iar o alta problema este ca daca politia , justitia, etc., ar organiza cate flagrante este necesar, practic 1/2 din populatia tarii ar trebui sa fie politisti si procurori, concluzia este – si in acest caz- ca acest flagrant este o talharie din sutele comise de acest individ si cei ca el…GARANTAT, astia au furat-si in acest fel si fiecare- zeci de milioane de euro///:Mihail VLASOV, fostul președinte al CCIR, eliberat din pușcărie deși nu a executat nici jumătate din pedeapsă.”…Vlasov a fost găsit vinovat pentru trafic de influență după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție, imediat după ce primise 200.000 de euro de la un om de afaceri…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri