Caută
Close this search box.

Guvernul urmează, miercuri, să adopte modificarea Codului fiscal

Guvernul urmează să adopte, miercuri, în cadrul ședinței săptămânale, modificarea Codului fiscal.

Marți, la Palatul Parlamentului, premierul Mihai Tudose a declarat că transferul contribuțiilor de la angajator la angajat se va face prin ordonanță în ședința de guvern de miercuri.

Întrebat dacă vor fi trecute contribuțiile de la angajator la angajat, Tudose a răspuns: „Da, prin ordonanță”.

Luni, la Parlament, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a declarat, la rândul său, că proiectul de ordonanță privind modificarea Codului fiscal va fi discutat în reuniunea săptămânală a Executivului.

„Am avut o discuție cu premierul. Premierul a purtat o discuție la partid și miercuri va avea loc ședința de guvern așa cum a fost anunțată și care va include și ordonanța ce a fost citită în primă lectură, exact cum este, cu transferul contribuțiilor”, a precizat Mișa.

Potrivit acestuia, ședința extraordinară de guvern pentru dezbaterea ordonanței de modificare a Codului fiscal anunțată pentru luni a fost amânată deoarece au fost „niște întârzieri la avize”, dar în momentul de față există „toate avizele”.

În ceea ce privește avizul negativ dat de Consiliul Fiscal proiectului de modificare a Codului fiscal, ministrul a afirmat că acesta a ridicat niște probleme care au fost menționate în proiectul de fundamentare, în legătură cu impactul, dar că nu va fi o problemă implementarea măsurilor prevăzute.

„Este într-adevăr aviz negativ de la Consiliul Fiscal. Consiliul Fiscal ridica niște probleme pe care inclusiv noi le-am menționat în Nota de fundamentare, cele legate de impact, cele pe care le-am luat în calcul, deci nu este o surpriză din acest punct de vedere, dar nu va fi o problemă pentru a realiza implementarea acestor măsuri și nu va fi o problemă la nivelul deficitului sau bugetului pentru anul 2018”, a subliniat Mișa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri