Caută
Close this search box.

Imaginea lui David, sculptura lui Michelangelo, folosită numai cu autorizație

Imaginea celebrei statui a lui David, operă a geniului renascentist Michelangelo, nu va putea fi utilizată în scopuri comerciale fără autorizație, potrivit unei sentințe emise de Tribunalul din Florența și citată vineri de EFE.

Tribunalul a decis astfel să sancționeze activitatea unei agenții care vindea la un preț mai mare bilete pe care era imprimată imaginea lui David, pentru a putea vizita Galeria Academiei unde este expusă celebra sculptură.

În baza acestei sentințe, Tribunalul a cerut agenției de turism să retragă orice imagine cu statuia lui David din materialele sale și să publice textul sentinței pe pagina sa de internet și în alte trei ziare.

De-acum încolo agențiile italiene sau europene care vor să reproducă imaginea lui David pe produsele lor vor trebui să obțină autorizația muzeului care găzduiește sculptura și să plătească taxele aferente.

Ministrul italian al culturii, Dario Franceschini, a salutat sentința care va contribui la stoparea „cazurilor de revânzare pe internet și de utilizare nepotrivită a imaginilor patrimoniului cultural” fără obținerea în prealabil de autorizație.

Monumentala sculptură, realizată în marmură de Carrara de Michelangelo Buonarroti între 1501 și 1504, este unul dintre simbolurile Italiei și culturii italiene, iar imaginea sa este prezentă pe numeroase produse și suveniruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri