Caută
Close this search box.

Incidente la manifestaţiile din Bucureşti. 35.000 de protestatari strigă HOŢII în faţa Palatului Parlamentului

UPDATE  Manifestanţii din Bucureşti au ajuns în faţa Palatului Parlamentului. Sunt aproximativ 35.000 în Bucureşti şi 70.000 în toată ţara.

Oamenii strigă „Hoţii”. Un protestatar cară după el un tomberon de gunoi și strigă „Dragnea e cu noi”.

Oamenii au venit cu pancarte cu mesaje precum „Un popor care votează corupţi, hoţi şi trădători nu este victimă, este complice”, „Noul cod fiscal- noua ordine a jafului”, „Nu va fi pace fără justiţie socială” şi scandează „Hoţii”, „Demisia”, „PSD, ciuma roşie” sau „Jos Tăriceanu, Dragnea şi tot neamul”.

UPDATE Incidentele s-au produs din cauza jandarmilor călare, prezenţi pe marginea coloanei de manifestanţi, pe Bd.Lascăr Catargiu. Caii au devenit foarte agitaţi şi au început să galopeze printre protestatari. La un moment dat, cordonul de jandarmi a fost împins. În cele din urmă, jandarmeria călare a fost retrasă.

UPDATE Peste 10.000 de oameni se află în Piaţa Victoriei. Protestatarii continuă să sosească.

Peste 4500 de manifestanţi s-au adunat, până la ora 19.00, în faţa clădirii Guvernului, urmând ca la ora 19.30 să plece în marş spre Palatul Parlamentului. Traficul rutier de pe bulevardul Kiseleff a fost închis, anunţă digi24.ro .

Noi proteste de amploare au loc în această seară în Bucureşti şi în zeci de oraşe. 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa au chemat românii să ceară în stradă retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale, demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

În Capitală, manifestanţii ar urma să plece din Piaţa Victoriei la ora 19.30 în marş către Parlament, cu mesajele „Nu scăpaţi!”, „Demisia!”, potrivit news.ro.

La protest și-a anunțat prezența și fostul premier Dacian Cioloș. El spune că pachetul de modificare a legilor justiţiei trebuie retras complet din Parlament, adăugând că există o legitimitate dată de vot, dar liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE au început să o piardă în momentul în care „au început să se atingă de legile justiţiei”.

Ludovic Orban a anunțat că membrii şi simpatizanţii partidului se vor afla în stradă.

Mii de oameni protestează în mai multe oraşe din ţară, reuniţi sub sloganul ”#Aţi reuşit, ne-aţi unit”, mobilizarea făcându-se pe reţelele de socializare. În unele locuri, protestatarii au pornit în marş prin localităţi cerând demisia Guvernului şi scandând lozinci antiguvernamentale.

Foto: Facebook

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri