Caută
Close this search box.

Invenție românescă: Doctorul electronic ”trezește” celulele stem și tratează parodontoza

Recuperarea fără operație câștigă tot mai mult teren domeniul medical, iar invențiile noninvazive sunt pe placul tot mai multor pacienți. Una din acestea este denumită Electronic Doctor Stem Generator și a fost creată de medicul român Bogdan Vlădilă, pentru recuperarea în afecțiunile maxilo-faciale și atenuarea ridurilor, iar din această lună este folosită și în cadrul celei mai mari clinici de vertebrologie din România.

Dr. Bogdan Vlădilă demonstrează cum se aplica masca Electronic doctor stem generator

”Electronic Doctor Stem Generator, o invenție 100% românească, brevetată de Dr. Bogdan Vlădilă în peste 28 de țări, a fost testat clinic la câteva din cele mai renumite centre de cercetare din Europa, fiind certificat de Uniunea Europeană. Sistemul de recuperare este folosit cu succes până în prezent în Marea Britanie, Franța, Bulgaria, Elveția și România, iar din această lună poate fi găsit și în clinica noastră, alături de tratamentele de recuperare din domeniul afecțiunilor coloanei vertebrale, de la scolioză, până la hernia de disc”, a declarat Mihaela Proicea, managerul celei mai mari clinici pentru recuperarea coloanei vertebrale fără operație.

Aparatul, format dintr-o gutieră, sau o mască și un generator, se bazează pe un principiu simplu de funcționare: activarea celulelor stem existente în stare latentă în corpul adult și stimularea multiplicării lor în mod natural, pentru ca organismul să repare singur degradarea țesutului, cu ajutorul unui câmp electromagnetic de joasă frecvență și cu lungime de undă mare. Acesta determină regenerarea în profunzime, la baza dintelui, printr-o așa-numită trezire a celulelor stem existente la baza fiecărui dinte, fără traumă, cum se întâmplă în cazul injecțiilor efectuate în gingie.

Dr. Bogdan Vlădilă, inventator

”Până la cel mult 40 de ani organismul oprește generarea de colagen, iar acest lucru are efecte în principal asupra dinților, care încep să se miște – și asupra pielii, care începe să-și piardă elasticitatea și să fie brăzdată de riduri. Niciun supliment, oricât de bun, nu poate produce acest colagen, dar osul și pielea, ele însele un colagen, o pot face, cu ajutorul acestui aparat. Undele emise de Electronic Doctor Stem Generator nu produc traumă țesuturilor, pentru că folosesc o frecvență naturală, iar sub acțiunea lor celulele latente, aflate în acest camp electromagnetic corect, se simt bine și crează noi celule. Celulele noi secretă colagen în cantități importante și pot repara leziunile existente sau pot preveni apariția lor. Practic organismul este stimulat să se regenereze singur în acele zone unde vârsta sau factorii externi i-au distrus capacitatea normală de vindecare”, explică Dr. Bogdan Vlădilă, de la Bio Ortoclinic, inventatorul acestui sistem de tratament unic în lume.

Potrivit specialistului, rezultatele aparatului și-au dovedit deja eficiența în tratarea parodontozei, o afecțiune care afectează, conform studiilor, circa 80% din populația în vârstă. ”Majoritatea medicilor recomandă operația însă, cu ajutorul acestui aparat, noi nu tăiem gingia, ci o curățăm, apoi densificăm osul. Pacientul primește acasă acest aparat și, purtându-l zilnic, timp de două ore, își regenerează osul. Tratamentul nu este o poveste, ci o realitate, iar rezultatele sunt vizibile cel mai bine radiologic, la 6 luni după efectuarea terapiei, când se crează mineralizarea țesutului osos”, subliniază Dr. Bogdan Vlădilă, specialistul Bio Ortoclinic.

Detaliu funcționare

Astfel, probleme medicale precum parodontoza, dar și estetice – de tipul căderii părului sau al vergeturilor – sunt tratate cu ajutorul dispozitivului, printr-o metodă noninvazivă, nedureroasă și netraumatică.

Premiat la concursuri internaționale

Produsul românesc „Electronic Doctor” de regenerare electromagnetică a țesutului la nivel celular realizat de medicul român Bogdan Vlădilă a primit medalia de aur la categoria ”Igienă și Cosmetică”, precum și alte două premii speciale – cel oferit de Federația Franceză de Inventatori și premiul special al categoriei ”Sănătate și Medicină”, la Concursul Internațional Eureka.

Invenția are rezultate spectaculoase și în cosmetică

Un aparat similar, format dintr-un fel de mască și un generator de camp electromagnetic este folosit, la fel de eficient, în cosmetică, având un efect de lifting facial, după doar două luni de utilizare, fără injecții, laser sau alte procedure traumatizante pentru piele. ”Aparatul acționează asupra ridurilor esențiale de la nivelul feței, apărute la ochi și sub ochi, în jurul gurii sau în zonele laterale ale obrajilor. Dacă injecția acționează sub piele, împingând-o spre exterior prin tot felul de substanțe, undele  electromagnetice acționează asupra pielii, modificându-i consistența”, explică doctorul Vlădilă.

2 răspunsuri

  1. Invelirea avionului cu guma de mestecat (Orbit dar merg si chinezariile) ar fi o solutie mai ieftina. E elastica, absoarbe si socul in caz de prabusire, absoarbe radiatia electromagnetica a radarelor inamice si nu o va transforma in radiatie infra-rosie usor de detectat ci va fi convertita in lucru mecanic la aterizare cand, dupa belirea invelisului, zeci de molfaitori de guma o vor chewingui zile in sir dupa care o vor scuipa pe strazile patriei, prin carciumi, holuri, w.c.-uri, muzee, cinematografe, fabrici si uzine, o vor lipi pe sub mese, pe pereti. Bucatile de guma se vor lipi pe talpile pingelelor si isi vor disipa energia iar in lucru mecanic.
    P.S. Nu-mi furati ideea, in seara asta am depus patentul la OSIM si la noapte apare in scorMonitorul Oficial.

  2. SCUZE! Revin, comentariul de mai sus era pentru articolul cu Stealth al Mig-21. Si adunarea din subsol era alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri