Fostul patron al FC Brașov, Ioan Neculaie, condamnat azi pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, potrivit newsbv.ro. A primit 6 luni de închisoare cu executare, plus reactivarea unei sentinţe primite cu suspendare în alt dosar.

Potrivit sursei citate, omul de afaceri îşi dorea să se relaxeze la o partidă de vânătoare, într-o pădure de lângă Braşov, însă în ultimul moment a văzut că automobilul său avea pană la o roată. Neculaie ar fi început să ţipe la angajatul său, ar fi scos arma şi a început să tragă şi în celelalte roţi. Vecinii milionarului au auzit împuşcăturile şi au chemat Poliţia, care a descins la faţa locului. Ulterior, pe numele lui Neculaie s-a deschis un dosar penal, iar cauza a ajuns pe rolul Judecătoriei Braşov.

Instanța a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov împotriva sentinţei penale nr. 1137/15.06.2017 a Judecătoriei Braşov, pe care o desfiinţează sub aspectul soluţiei de achitare a inculpatului şi al cheltuielilor judiciare. Rejudecând cauza în aceste limite, magistrații l-au condamnat pe Ioan Neculaie la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Sentinţa este definitivă.

În plus, judecătorii au decis suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată într-un alt dosar (pentru ucidere din culpă, după ce o persoană şi-a pierdut viaţa într-un accident de muncă din 2008 pe platforma Roman. Din acest motiv, instanţa a dispus executarea în întregime a acestei pedepse alături de pedeapsa aplicată prin decizia de astăzi, inculpatul executând în final pedeapsa de 2 ani închisoare.

Totodată, Neculaie este obligat să plătească suma de 3.000 lei cheltuieli judiciare avansate de stat în cursul urmăririi penale şi la judecarea cauzei în fond.

Polițiștii s-au deplasat la domiciuliul lui Ioan Neculaie, dar acesta nu a fost găsit acasă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =