Preşedintele Iohannis a declarat, miercuri, la Ploieşti, că nu se teme de suspendarea din funcţie, adăugând că nu crede că românii şi-ar dori un asemenea lucru.

FOTO: protv.ro

Chestionat dacă are temeri privind o eventuală suspendare a sa ce ar avea ca punct de plecare rezoluţia PSD de la Băile Herculane privind ”Statul Paralel şi Ilegitim”, preşedintele a răspuns negativ. ”Nu mă tem absolut deloc de o suspendare (…) Nu există nici un temei şi nu cred că românii îşi doresc aşa ceva”.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat, miercuri, la Ploieşti, citat de Mediafax, că discuţia legată de existenţa unui stat paralel i se pare ”o glumă destul de proastă”, arătând că este o invenţie a unor persoane care vor să acapareze toată puterea.

Întrebat care este părerea sa despre discuţia privind ”statul paralel”, Iohannis a răspuns: ”Este o glumă destul de proastă asta cu statul paralel. Sper ca românii să înţeleagă că nu există statul paralel (…) Există însă persoane care vor să acapareze toată puterea şi care se victimizează”.

În ce priveşte acuzaţiile care i se aduc în rezoluţia PSD privind statul paralel, Iohannis consideră că un comportament ca al social-democraţilor este ”la marginea democraţiei”. ”Este o abordare fundamental greşită. Cu astfel de rezoluţii, se situează singuri la marginea unui comportament democratic”, a declarat preşedintele.

Nu e corect ca oameni cu probleme penale să ocupe locurile doi şi trei în stat, a spus Iohannis, referindu-se, desigur, la Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

„Sper că problema (n.r.: cu Dragnea) se va rezolva destul de repede”, a adăugat preşedintele României.

“Trebuia să demisioneze (n.r.: Liviu Dragnea), nici nu trebuia să se ajungă aici. Acest tip de circ nu face bine. Vă daţi seama ce întrebări interesante primesc de la ceilalţi şefi de stat şi de guvern cu care mă întâlnesc. E greu de explicat cum românii tolerează o asemenea abordare în fruntea statului şi sper ca în scurt timp să se rezolve”.

„Este greşit ca în conducerea statului să ajungă oameni cu probleme penale, acesta e rezultatul, atunci apar astfel de situaţii de tip circ, când oameni în toată firea vin şi statuează prostii de tipul statului paralel, se victimizează, când scopul e doar acela de a-şi proteja propria persoană”, a conchis Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 9 =