Caută
Close this search box.

Iordache răspunde Departamentului de Stat: Amendamentele vin din partea asociaţiilor profesionale. Despre ce discutăm?

Comunicatul Departamentului de Stat american cu privire la modificările discutate privind legile Justiţiei face referire la pachetul propus de minister, dar care a fost modificat, iar forma actuală nu afectează independenţa Justiţiei, a declarat luni şeful Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache.

Florin Iordache

„Discutăm de propunerile Ministerului Justiţiei. Propunerile care se află acum în Parlament sunt total diferite de cele ale Ministerului Justitiei. Atâta timp cât ce avem noi în dezbatere nu afectează în niciun fel independenţa Justiţei, atâta timp cât toate amendamentele vin din partea asociaţiilor profesionale, cât şi a CSM, despre ce discutăm?”, a declarat Florin Iordache, preşedintele comisiei parlamentare care se ocupă de pachetul de legi din Justiţie, la TVR.

Întrebat dacă acestea se fac în acord cu opoziţia, Iordache a spus: „Noi nu impunem absolut nimic”.

„Statele Unite observă cu preocupare că Parlamentul României analizează proiecte de lege care ar putea submina acţiunile de combatere a corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei în România. Aceste legi, propuse iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţe politice”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american, luni seara.

Sursa foto: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri