Caută
Close this search box.

Kaufland își propune să comercializeze doar carne de porc românească

Începând cu primăvara anului 2018, Kaufland România ar urma să comercializeze carne de porc românească „în proporție de aproximativ 100%”.

FOTO: botosaneanul.ro

Este angajamentul pe care și l-a asumat conducerea hipermarketului, în prezența ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea și a altor parteneri implicați în program.

La momentul actual, Kaufland cumpără lunar aproximativ 400 de porci de la producători români, prin intermediul Cooperativei „Țara mea”, cu care are un parteneriat activ de patru ani.

Potrivit lui Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs & Comunicare, parteneriatul urmează să se extindă, astfel încât, până la finalul anului, Kaufland să preia lunar o cantitate de 800 de porci din producție autohtonă.

Obiectivul este ca, până în primăvara anului 2018, pe raftul magazinului să existe carne de porc românească în proporție de „aproximativ 100%”. Excepție o vor face doar produsele aflate la promoție.

Prezent la lansarea programului, Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a felicitat inițiatorii programului pentru eforturile depuse, precizând că „nu este o activitate izolată, nu este o acțiune pasageră, ci un program național care se urmărește zi de zi”.

A amintit de alte două programe naționale, pentru susținerea cultivatorilor de tomate și pentru susținerea crescătorilor de porci, și a cerut angajaților APIA să se pună mereu în slujba fermierilor, acordându-le la timp subvențiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri