Procurorul şef al DNA l-a reclamat pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la CSM, după de acesta a declarat că Direcţia a devenit „un jalnic instrument politic”. Kovesi susţine că gravitatea „atacurilor” lui Tăriceanu „sporeşte de la o zi la alta”.

„Deşi Consiliul Superior al Magistraturii, aşa cum rezultă din comunicatul de presă din 7 februarie 2017, a invitat reprezentanţii autorităţilor statului, instituţiile de presă şi societatea civilă, la o abordare echilibrată şi rezonabilă a dezbaterii publice, ca semn de asumare a poziţiei democratice şi a echilibrului între puteri, în concordanţă cu principiile separării puterilor în stat, al cooperării ferme şi loiale între instituţii, al independenţei justiţiei şi cu efectiva respectare a limitelor dreptului la liberă exprimare, preşedintele Senatului continuă acelaşi tip de mesaj public şi face afirmaţii de o gravitate extremă la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, parte a sistemului judiciar din România”, transmite DNA într-un comunicat de presă.

Codruţa Kovesi a sesizat Consiliul după ce Călin Popescu Tăriceanu a spus, miercuri, că DNA a devenit „un jalnic instrument politic”.

„Tot ce face DNA în ultima perioadă este limpede ca lumina zilei că face justiţie selectivă. DNA a devenit un jalnic instrument politic. Din ce în ce mai mulţi români văd asta, este grav pentru că duce la lipsa încrederii într-o instituţie fundamental – justiţia. Face mult rău şi asupra imaginii pe care o proiectăm în străinătate”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, răspunzând la o întrebare legată de reacţia pe care a avut-o după ce Liviu Dragnea a mers pentru a doua oară la DNA, în dosarul Tel Drum.

„Gravitatea atacurilor domnului Călin Popescu Tăriceanu sporeşte zi de zi şi, în ciuda faptului că, prin hotărâri ale Consiliului Superior al Magistraturii, s-a statuat cu privire la alte afirmaţii grave făcute de preşedintele Senatului, aceste atacuri în mass media continuă. Afirmaţiile menţionate mai sus sunt de o gravitate extremă de natură să reprezinte un potenţial serios de prejudiciu adus unei instituţii cu statut constituţional, ale cărei atribuţii sunt de investigare a faptelor de corupţie de la nivel înalt, fiind singura autoritate învestită prin lege să cerceteze fapte de corupţie comise, între alţii, de către senatori, deputaţi, membri din România ai Parlamentului European, membri ai Guvernului, secretari de stat ori subsecretari de stat şi asimilaţii acestora, consilieri ai miniştrilor”, explică DNA.

În sesizare, DNA susţine că „afirmaţiile calomnioase şi denigratoare sunt făcute de o persoană care ocupă o înaltă demnitate publică în Statul Român şi reprezintă judecăţi de valoare cu potenţial de a submina autoritatea judecătorească şi de a pune în discuţie deontologia profesională a magistraţilor, afirmaţiile urmăresc decredibilizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a activităţii procurorilor anticorupţie, precum şi a sistemului judiciar în general, prin inducerea în opinia publică a ideii că activitatea procurorilor nu se desfăşoară în limitele cadrului legal, afirmaţiile au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar”.

162 Vizualizări

2 COMENTARII

  1. Eu cred ca aici este vorba de hormoni…ma rog, la taratzeanu , la resturile de hormoni daca-i mai are si pe aia, sau cei sintetici…Cei doi se tachineaza mimand jocurile legii, pentru ca -in secret- sunt amorezati unul de altul , insa amandoi fiind cu nabadai, optiunile sunt divergente, dar vom avea -f.curand- rezultatul: ori la bal, ori la spital…

  2. Nu cumva devine, „Nati-o franta, ca ti-am dres-o?, adica „plimba ursul”, chiar prin barlogul sau?!///”…In schimb, dl Alistar invita sa faca propuneri privind Ghidul de comunicare intre sistemul judiciar si presa unor ONG-uri precum Asociatia Romilor Ursari,…” „…Mai degraba, dl Alistar a incercat sa faca o smecherie, cu care sa pacaleasca si CSM-ul si presa si ONG-urile. S-a acoperit cu o consultare total irelevanta, de la care nu aveau cum sa ii vina propuneri de substanta pentru ca nu a implicat nicio zona de competenta. Dupa care, invocand lipsa de reactie a societatii civile, sa faca propriile propuneri …___—–____”Pe ziare.com(de unde am adus citatul, papitzoiul are o poza cu papion la gat, parca confectionat din chilotii lui Yasser Arafat, care trebuie sa fi fost in patratele albastre, pentru ca asa cere regula ,” Broboada cu gri, boxerii, cu albastru” …

     2-„…40 de pagini dintr-un total de 323. Mai bine de 10% din aparatul stiintific al tezei care i-a facilitat primirea celei mai inalte distinctii academice, asigurandu-i o functie universitara si certificandu-i probitatea profesionala. Acesta e bilantul sec al numaratorii paginilor copiate de Victor Alistar, directorul Transparency International Romania si una dintre figurile de frunte ale societatii civile, in realizarea lucrarii “Instrumente si mecanisme de perfectionare a functiei publice”, care i-a validat definitivarea doctoratului in stiinte administrative urmat la SNSPA in perioada 2002-2008…’_____—-_____Alt borfas ajuns judecator si dascal de judecatori…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here