Caută
Close this search box.

Moţiunea de cenzură a picat, cu 159 de voturi ”pentru”; Tudose, către PNL: Cred că veţi sta departe de guvernare o lungă perioadă de timp

Moţiunea de cenzură „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP, a picat. Votul a avut loc după ce a fost supusă dezbaterii plenului reunit al celor două Camere.

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Tudose a picat, aceasta nereuşind să întrunească numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată. Potrivit datelor oficiale, moţiunea a fost votată pentru de 159 de aleşi, şi respinsă de trei. Pentru a fi demis guvernul ar fi fost nevoie de minimum 233 de voturi pentru.

Opoziţia a solicitat retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a opri distrugerea economiei şi scoaterea României din UE, afirmând că demiterea Guvernului trebuie să ducă la abogarea OUG care a generat „haosul fiscal”, potrivit textului moţiunii de cenzură. Liberalii au organizat simultan o manifestaţie în faţa Palatului Parlamentului, un lanţ uman în jurul clădirii. Moţiunea dezbătută joi în Parlament a avut însă puţine şanse să treacă, în condiţiile în care UDMR a anunţat că se abţine, rămânând să fie votată de aleşii PNL, USR şi PMP.

În timpul votului din plen, social democraţii prezenţi au spus, la apel, „Prezent, nu votez”. Primul strigat la apel a fost chiar premierul Mihai Tudose, cel împotriva căruia este îndreptată moţiunea de cenzură.

Premierul Mihai Tudose le-a spus parlamentarilor liberali, după dezbaterea moţiunii de cenzură, că ”din păcate pentru ei şi din fericire pentru România crede că vor sta departe de guvernare o lungă perioadă de timp”.

”O să răspund unor parlamentari care, în numele lor sau şi în numele grupului, chiar s-au dovedit a fi purtători de mesaje constructive, cu critica de rigoare – dlui Kelemen şi dlui Băsescu. Domnule preşedinte Băsescu, multe din lucrurile pe care le-aţi spus sunt în curs de rezolvare, unele deja sunt rezolvate – blocarea posturilor şamd. Ceea ce mă face să cred că e şi o opoziţie serioasă. În altă ordine de idei, dle preşedinte aţi început să îmbătrâniţi. Când eraţi mai tânăr nu dădeaţi niciodată ouăle înapoi”, a spus Mihai Tudose după dezbaterea moţiunii de cenzură.

El i-a criticat, însă, pe liberali.

”În ceea ce priveşte demersul celeilalte părţi a opoziţiei, de la fantome şi – lucru de neexplicat cred că nici medical – să vii la tribuna Parlamentului să spui că deficitul este dublu faţă de anul trecut, avem şi o parte cu poze, mi se pare o inconştienţă. (…) Din păcate pentru dvs şi din fericire pentru România cred că veţi sta departe de guvernare o lungă perioadă de timp”, a adăugat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri