Caută
Close this search box.

Novak Djokovic, accidentat sau dopat?

Novak Djokovic

După o accidentare la cotul drept, situația lui Novak Djokovic este mai gravă decât părea.

Novak Djokovic a ieșit din Top 10 ATP, pentru prima dată în ultimii zece ani

Totul a culminat cu părăsirea topului 10 WTA după mai bine de 10 ani. Dezvăluirea făcută de curând de Guy Forget pare să alimenteze zvonurile despre problemele fizice pe care le traversează fostul lider mondial.

„Djokovic s-a retras atunci (n.r: iulie) și nu a jucat deloc, timp de două luni și jumătate. Când a venit să mă vadă, sâmbătă, mi-a spus: „Am jucat doar de două ori de când m-am oprit, cu mâna stângă'”, potrivit AFP.

Însă zvonurile despre absența prelungită a lui Nole din circuitul ATP – din cauza accidentării – sunt amestecate cu cele despre un posibil dopaj.

Fosta jucătoare canadiană de tenis, Helene Pelletier, a lăsat să se înţeleagă că absenţa lui Novak Djokovic din circuitul profesionist până la sfârşitul acestui sezon, pusă pe seama unei accidentări la cotul drept, ar putea ascunde de fapt o suspendare pentru dopaj.

„Eu spun doar ce se aude în culise. Oamenii nu cred că braţul său este într-o stare atât de proastă. Este, desigur, o problemă cronică, ce îl face să sufere, dar în acelaşi timp sunt cei care spun că ar putea fi vorba de dopaj.

Nu este nimic confirmat, însă au dorit să-l protejeze, aşa cum au mai procedat de câteva ori în trecut, în special cu Andre Agassi şi Martina Navratilova”, a declarat Pelletier pentru un post de radio din Montreal.

Dezvăluirile hackerilor ruși despre dopajul în tenis

Câțiva hackeri ruși din grupul „Fancy Bear” au spart, în 2016, baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA).

Venus și Serena Williams, alături de mai mulți sportivi americani, au fost acuzate că li s-ar fi permis să evolueze dopate la JO de la Rio.

Asta se întâmpla pe 13 septembrie, anul trecut. O săptămână mai târziu, Novak Djokovic a declarat că vrea să îşi regăsească bucuria de a juca, de a fi pe terenul de tenis:

„Să fiu cinstit, mă uit în faţă şi vreau să regăsesc prospeţimea şi liniştea sufletească, să mă bucur din nou de sport şi să fiu fericit pe terenul de tenis”.

La acea vreme, deja Djokovic, tensimenul „greu de ucis”, era o umbră a celui ce dominase timp de mai bine de 10 ani clasamentul ATP.

Fără a insinua nimic, și Andy Murray lipsește de o lungă perioadă din competițiile masculine, fiind accidentat tot la ….cot.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri