Caută
Close this search box.

România s-a trezit: Peste 10.000 de oameni protestează în București, 40.000, în toată țara

UPDATE  Protestatarii din Bucureşti au ajuns în faţa Parlamentului şi strigă ”DNA să vină să vă ia”, „PSD, ciuma roșie’, „Ceaușescu n-a murit/ Este Dragnea travestit’ sau „Mai am un singur dor, Dragnea scriitor” etc. Numărul manifestanților a crescut la peste 15.000, coloana întinzându-se din Piaţa Constituţiei până dincolo de Piaţa Unirii.

Manifestanţii au ţinut un moment de reculegere în Piaţa Universităţii, în semn de respect faţă de victimele Revoluţiei, şi au intonat imnul național.

Peste 10.000 de protestatari au plecat din Piața Victoriei în marș spre Palatul Parlamentului.

FOTO: News.ro

„Continuăm ce am început iarna trecută”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”- asta spun românii care se adună deja în Piața Victoriei pentru a-și arăta nemulțumirea față de Guvern.

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei sunt anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, în Capitală, în 30 de orașe din țară și în 10 orașe din diaspora, printre care Paris, Berlin, Roma, Zurich.
„Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei.

Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei.

Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, este mesajul transmis de organizatori pe pagina de Facebook a evenimentului.

Alte proteste vor fi organizate în Craiova (Piaţa Mihai Viteazul), Cluj-Napoca (Piaţa Unirii), Galaţi (Prefectură), Târgu Mureş (Prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Constanţa (Prefectură), Oradea (Piaţa Unirii), Timişoara (Piaţa Victoriei), Sibiu (Piaţa Mare), Braşov (Prefectură), Rădăuţi (Catedrală, cu marş spre Primăria Rădăuţi), Focşani (Piaţa Unirii), Târgu Ocna (Primărie), potrivit News.ro.

Un răspuns

  1. S- fi trezit… doar ca sa se intoarca de pe o parte pe alta!Chiar 50 mii(in toata tara), ce este asta, pentru probleme de o asa importanta…La NYC la un eveniment sportiv, se asteapta la 3 milioane de suflete…Pastrand proportiile, in Romania ar trebui sa participe la aceste marsuri, cel putin CINCI SUTE MII CETATENI …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri