Caută
Close this search box.

Cutremur pe piața bancară: un brand celebru va disparea în câteva luni

Schimbare majoră pe piața bancară din țara noastră. Una din cele mai vechi bănci din România, Bancpost, apărută în urmă cu 26 de ani și privatizată apoi, în 2002, de  grecii de la Eurobank, este cumpărată chiar azi de Banca Transilvania, numărul doi pe piața bancară românească. În următoarele luni , Bancpost va fi integrată total în BT și va dispărea ca brand de pe piață.

Banca Transilvania, a doua bancă din România ca mărime, semnează vineri, 24 noiembrie, contractul de achiziţie a Bancpost. Practic, banca din Cluj va putea urca chiar pe prima poziție, deținută de BCR Erste.

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat pe 23 noiembrie perfectarea tranzacţei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni de 99,15% deţinut de către Eurobank Group în capital social al Bancpost.

Totuși, Banca Transilvania şi Bancpost vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea tranzacţiei, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare a Bancpost in cadrul BT, scrie Ziarul Financiar. Integrarea Bancpost in cadrul BT va avea loc după îndeplinirea procedurilor legale şi după solicitarea şi obtinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autoritatilor competente, mai arată ZF.

Sursa foto: bankingnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri