Caută
Close this search box.

Orban: Tudose și Mișa au mințit, să plece din funcții; amânați până la calendele grecești transferul contribuțiilor sociale

Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că premierul Mihai Tudose și ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, trebuie să plece imediat din funcții pentru că au mințit că au avizul partenerilor sociali pentru schimbările fiscale anunțate.

„Prim-ministrul Mihai Tudose și ministrul Finanțelor Publice trebuie să plece imediat din funcții pentru că au mințit că au avizul partenerilor sociali pentru schimbările fiscale anunțate. Românii cinstiți și oamenii de afaceri onești din această țară nu mai pot suporta aberațiile fiscale care sunt anunțate zi de zi de tripleta odioasă Dragnea — Tudose — Mișa. Așa nu se mai poate, oamenii aud toată ziua tot felul de inepții fiscale care nu rezolvă niciuna dintre problemele din România astăzi și, dimpotrivă, nu fac altceva decât să compromită pe termen mediu și lung dezvoltarea României. Guvernarea haotică PSD-istă a aruncat țara într-o harababură fiscală care a reușit să nemulțumească pe toată lumea, salariați, angajatori, sindicate, organizații patronale și, în general, orice om de bun-simț care nu înțelege cui folosește toată această tevatură”, a spus Orban, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Orban le cere celor din PSD și ALDE să lase economia să crească și să amâne „până la calendele grecești” transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

„Luați mâna de pe economie, domnilor de la PSD și ALDE! Lăsați economia să crească! Dacă vreți să nu dispară mii de firme în această țară, dacă vreți să nu distrugeți sute de mii de locuri de muncă, dacă nu vreți să scadă veniturile a mii de angajați din economia privată, dacă mai vrem investiții și dezvoltare economică în România: amânați pentru totdeauna, până la calendele grecești, transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, reduceți taxarea muncii prin reducerea contribuțiilor sociale de la 39,25% la 35%, introduceți posibilitatea de opțiune pentru impozitul de 1% pentru cifra de afaceri până într-un milion de euro, reduceți impozitul pe venit de la 16% la 10%, renunțați la plata defalcată a TVA, adoptați un mecanism predictibil, rezonabil și sustenabil de majorare a salariului minim, aplicați responsabil Legea salarizării unitare din sistemul public”, a menționat liderul PNL.

El a dat asigurări că PNL este alături de angajații și oamenii de afaceri care sunt „afectați și agresați” de schimbările fiscale anunțate de guvernarea Dragnea — Tudose.

„Eu și colegii mei din PNL vom ataca cu toată puterea orice atentat al acestei guvernări la interesele mediului de afaceri și a cetățenilor contribuabili onești, de la opoziție parlamentară, sesizări la Curtea Constituțională și Avocatul Poporului până la petiții și proteste în stradă”, a concluzionat liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri