Caută
Close this search box.

Parada de Halloween din New York a sfidat atentatul

Mii de newyorkezi au participat, costumați, sau au asistat la parada de Halloween, marți, după atacul soldat cu opt morți și 11 răniți, relatează Reuters. Polițiștii au fost plasați pe tot traseul paradei, pentru a-i proteja pe petrecăreți în caz de nevoie.

O camionetă a intrat marți după-masă pe o pistă de biciclete din districtul Manhattan din New York, unde a făcut victime; șoferul a fost doborât de gloanțele poliției, potrivit surselor oficiale din cadrul forțelor de ordine și serviciilor de ambulanță, citate de agențiile de presă internaționale.

Ministerul de externe de la Buenos Aires a comunicat marți că cinci dintre morți sunt argentinieni — un grup de prieteni din Rosario, care sărbătoreau 30 de ani de la absolvirea politehnicii din această localitate, informează AFP. Printre cei care și-au pierdut viața se numără și o femeie din Belgia, iar alți trei belgieni, membri ai aceleiași familii, sunt răniți și au fost supuși unor intervenții chirurgicale, a declarat ministrul de externe de la Bruxelles, Didier Reynders, agenției Belga, preluate de DPA.

În urma incidentului, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat pe Twitter că a ordonat Departamentului de Securitate Internă să intensifice „programul de verificare extremă” aflat deja în desfășurare. „E bine să fim corecți politic, dar nu pentru asta!” a adăugat liderul de la Casa Albă într-un mesaj în rețeaua socială menționată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri