Caută
Close this search box.

Peste 10.000 de pelerini la Mănăstirea Prislop, la 28 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca

Aproximativ 10.000 de pelerini s-au rugat, marţi, la Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca. Credincioşii au participat la ceremoniile oficiate pentru a marca 28 de ani de la moartea acestuia.

FOTO: Mediafax

”Şi anul acesta, în data de 28 noiembrie, a fost ridicat parastasul întru pomenirea părintelui Arsenie. A fost oficiată Sfânta Liturghie de dimineaţă, de un sobor de ierarhi, în frunte cu Înaltpreaşfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, potrivit Mediafax.

Câteva sute de credincioşi şi-au petrecut noaptea de luni spre marţi în rugăciune, în apropierea mormântului părintelui Arsenie Boca.

”E atâta linişte aici de parcă se lasă liniştea peste tine. Până şi o păsărică aici îmi face impresia că e părintele Arsenie Boca. Aşa mult îmi place. Să dea Bunul Dumnezeu să îl vedem şi sfânt, dar probabil aşteaptă o minune”, a spus o enoriaşă.

Pentru convingerile sale, preotul, născut în 1910, a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Chiar dacă nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, oamenii îl consideră pe Arsenie Boca „Sfântul neîncoronat al Ardealului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri