Caută
Close this search box.

Phenian: Noua rachetă pune întreg continentul american în raza sa de acțiune

Coreea de Nord a afirmat miercuri că și-a îndeplinit obiectivul, de a deveni un stat nuclear, după ce a testat cu succes o nouă rachetă intercontinentală care pune în raza sa de acțiune „întreg continentul american”, relatează AFP.

După ce a asistat la lansarea rachetei Hwasong-15, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat „cu mândrie că, în cele din urmă, am ajuns să ne îndeplinim marea noastră misiune istorică, realizarea unei forțe nucleare de stat”, potrivit agenției oficiale KCNA, preluat de Agerpres.

Tirul a atras critici aspre din partea comunității internaționale. Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a vorbit despre un progres care reprezintă „o amenințare în întreaga lume”.

A fost primul tir balistic efectuat de Coreea de Nord de la 15 septembrie. El a spulberat speranțele că armistițiul respectat între timp de Phenian a avut ca obiectiv să deschidă ușa unei soluții negociate la criza provocată de programul său nuclear și cel balistic.

„Sistemul de arme de tip ICBM Hwasong-15 este o rachetă intercontinentală echipată cu o ogivă grea extrem de mare capabilă să lovească întreg continentul american”, a afirmat KCNA.

Dezvoltarea acestui armament va proteja Coreea de Nord de „politica de șantaj și amenințare nucleară a imperialiștilor americani”, a adăugat agenția de presă.

Coreea de Nord mai trebuie să demonstreze că stăpânește tehnologia de intrare a ogivelor în atmosferă din spațiu. Specialiștii consideră însă că Phenianul este pe punctul de a dezvolta o capacitate operațională de lovitură intercontinentală, reamintește AFP.

Sursa foto: KCNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri