Caută
Close this search box.

Premiile Colin: Scriitorul Dănuț Ungureanu a primit premiul de excelență pentru fantastica românească

Cea de a VII-a ediție a Premiilor COLIN pentru fantastica românească a avut loc, vineri, în Bucuresti. Scriitorul Dănuț Ungureanu a fost premiat pentru ultimele trei cărți – „Noaptea in oras, fara parinti”, „Insemnarile damei de silicon”, „Autor de unul singur”.

Dănuț Ungureanu, premiat pentru contribuția excepțională adusă fantasticii românești

Iată harta premiilor pe secțiuni:

Roman SF: Ne vom întoarce în Muribecca de Florin Chirculescu
Volum proză scurtă SF: Senzoriada de Cristian-Mihail Teodorescu
Roman fantastic/fantasy: Miasma de Flavius Ardelean
Volum proză scurtă fantastică/fantasy: Cetatea fără trecut de Rodica Bretin
Non-fictiune – E.A. Poe: romantism, modernism, postmodernism, implicații jurnalistice, fantastice și science fiction: Lucian-Vasile Szabo
Volum New Weird/Dark fantasy/Gothic/Horror: trilogia Pragul de Doina Roman
Texte de frontieră: scenariile HAC & TFB de Marian Coman
Dănuț Ungureanu pentru «contribuția excepțională adusă fantasticii românești cu romanele „Noaptea în oraș, fară părinți”, „Însemnările damei de silicon” și volumul de non-ficțiune „Autor de unul singur”»

Marian Coman, câștigătorul secțiunii Texte de Frontieră a refuzat Colin-ul, motivând că premiul ar trebui sa-i revină lui Mircea Cărtarescu, nominalizat la această secțiune. De remarcat că, anterior, Cărtarescu le-a trimis un email organizatorilor, solicitând retragerea din această competiție. În replică, Cătălin Badea-Gheracostea, critic literar și organizatorul Premiilor Colin, a precizat că nominalizările nu pot fi anulate, ele reprezentând opinia unei critici avizate.

Marian Truță, unul dintre reprezentanții juriului, a declarat că această ediție a premiilor Colin confirmă valoarea prozei fantastice din literatura contemporană românească.

 

Un răspuns

  1. Așa scrie un ziarist? Ce e aia LE? Ați pus articolul de la premii? Vai de capul vostru… și îi mai dați „premiu special”, pardon, „de execelență”? Chiar trebuie să premiem mereu tot, să câștige toată lumea, ca la retardați și autiști? Și să înțeleg că au fost nominalizați cine? Asta înseamnă premii de carte în România? Și vă mai mirați că nu citește nimeni în țara asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri