Caută
Close this search box.

Președintele României: Vom sprijini Republica Moldova în parcursul european

România este foarte hotărâtă să sprijine Republica Moldova în parcursul ei european, a declarat vineri, la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

„Republica Moldova este, dacă vorbim de Parteneriatul Estic, în centrul preocupărilor românești și există semne bune, reformele merg înainte, sigur, mai este foarte mult de lucru, dar există ameliorări care ne fac să fim încrezători că Republica Moldova chiar își dorește să accentueze și să consolideze parcursul european. (…) România este foarte hotărâtă să sprijine Republica Moldova în parcursul ei european. Dacă acest parcurs va însemna integrare în Uniune sau altceva depinde evident de moldoveni și nu de noi, în România, dar noi suntem dispuși să continuăm sprijinul în sensul dorit evident de Republica Moldova, cu speranța totuși că acest parcurs va fi unul european”, a precizat Iohannis, după întâlnirea cu premierul moldovean, Pavel Filip, avută în marja Summitului Parteneriatului Estic.

Iohannis a mai declarat că discuțiile cu prim-ministrul moldovean au vizat stadiul reformelor din țara vecină, proiecte comune în domeniul energetic, care se află în pregătire, criza băncilor din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri