Caută
Close this search box.

Principele Nicolae: Nu cred că Regele Mihai este cel care a decis ca noi să nu ne mai vedem. Dimpotrivă!

Principele Nicolae a anunțat, cu tristețe, că părăsește Elveția. După scandalul în care a fost acuzat de Casa Regală că a intrat cu forţa în locuinţa din Aubonne, nepotul Regelui Mihai a fost audiat de poliţiştii elveţieni și apoi lăsat să plece.

FOTO: Facebook

Principele Nicolae a răspuns cu decență, modestie, dar cu durere în suflet, tuturor atacurilor denigratoare ale Casei Regale, inclusiv celui venit chiar din partea mamei sale.

”Regret enorm că aceste comunicate de presă ale Casei Regale lezează profund, mai ales în aceste momente grele, imaginea a ceea ce ar trebui să însemne Casa Regală a României, a istoriei acesteia, a valorilor morale și a ținutei demne pe care bunicul meu și înaintașii lui au încercat mereu să le trăiască și să le păstreze”, a scris Nicolae pe contul său de Facebook, amintind că nici în perioada exilului el și bunicul său nu au fost despărțiți.

Principele Nicolae este convins că Regele Mihai își dorește să-l vadă.

„Eu, Nicolae, am vrut doar să îmi vad bunicul și să îm iau rămas, într-un mod liniștit, respectuos, așa cum este creștinește. Nu am fost lăsat nici acum, nici în alte dăți când am vrut să îl vad. Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic și nepot, nu am fost despărțiți și amândoi am prețuit această legătură de sânge. Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne mai vedem. Dimpotrivă, știu că și-ar fi dorit foarte mult.

Sunt dezamăgit și profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale, percum și a mamei mele, de ușurința și lipsa de respect cu care aceștia aruncă efectiv către presă niște comunicate agresive, defăimante și nejustificate, acum în aceste momente în care ar fi nobil să dăm dovadă de respect și să trecem peste cine știe ce ambiții personale.

Pentru mine, bunicul meu rămâne depozitarul unor valori morale pe care aleg să le respect și să mi le însușesc. Din respect pentru el și pentru înaintașii mei, pentru istoria pe care aceștia au scris-o, nu mă voi lăsa discreditat de aceste jocuri nefericite și fără sens.

Le reamintesc tuturor că iubirea și respectul unui popor se câștigă, nu se obțin cu forța”, a transmis Nicolae.

Un răspuns

  1. Sunt pentru PRINCIPELE NICOLAE şi dacă i se întîmplă aceste incoveniente se datorează faptului că românii nu sunt destul de vocali precum cred eu că este voinţa românilor faţă de monarhie! TRĂIASCĂ MĂRIA SA PRINCIPELE NICOLAE DE ROMÂNIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri