Caută
Close this search box.

Rămași pe drumuri. Sinistrații din Alunu nu au primit încă despăgubiri

O nouă veste proastă pentru sinistrații din comuna vâlceană Alunu. Disperați că au rămas pe drumuri și nimeni nu-i ajută, oamenii au mers la prefectură să întrebe de ce nu primesc despăgubiri din partea statului. Au aflat că banii nu au fost virați, deși iarna bate la ușă, iar ei trăiesc în condiții grele, mulți din mila rudelor.

Pentru sinistrații de la Alunu, ale căror locuințe au fost puse la pământ sub ochii lor, cuvântul „acasă” nu mai există. Au tot sperat ca iarna să îi găseasca în case noi. În zadar. Cele 4 milioane de lei promise de Guvern nu au venit nici până acum. Disperați, oamenii amenință că vor protesta la București și vor intra în greva foamei, informează TVR.

Viața e din ce în ce mai grea pentru cei care stau pe la rude, la Centrul Social sau în locuințele modulare. Se luptă zi de zi cu frigul și cu lipsurile.

Prefectul de Vâicea spune că a făcut toate demersurile, dar dosarul despăgubirilor se mută de la ministere, la secretariatul Guvernului.

Opt case au fost demolate controlat, în mai, la Alunu, din cauza pericolului la care erau expuse.

Halda de steril care a luat-o la vale a distrus aproape 60 de hectare de pădure și teren agricol, dar și o parte din drum. 27 de persoane au rămas pe drumuri de atunci. După aproape 7 luni, nu s-a stabilit încă cine e vinovat de alunecarea de teren care a distrus viața oamenilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri