Fostul lider bosniac Ratko Mladic a fost condamnat, miercuri, la închisoare pe viaţă, fiind găsit vinovat pentru acte de genocid comise în timpul războiului din Bosnia dintre 1992-1995, relatează BBC şi CNN.

Ratko Mladic, ”măcelarul Bosniei”

Existau 11 capete de acuzare la adresa lui Mladic, două de genocid şi nouă pentru crime de război, acte comise de bosniac în timpul războiului din fosta Iugoslavie dintre 1992-1995, în urma căruia peste 100.000 de oameni au murit.

Procesul a început în 2012 la Tribunalul Penal Internaţional pentru Fosta Iugoslavie, ce are sediul la Haga. Această instanţă a fost înfiinţată pentru a pentru a-i judeca pe liderii locali care au comis crime în timpul războaielor din fostul stat iugoslav.

Cunoscut sub numele de ”măcelarul Bosniei”, Mladic a fost găsit vinovat pentru genocid, fiind responsabil pentru masacrarea a peste 7.000 de musulmani din Bosnia ce a avut loc în Srebrenica. Acesta a fost găsit vinovat şi pentru asaltul asupra oraşului Sarajevo, în urma căruia 10.000 de oameni au murit.

Astfel, Mladic, de 74 de ani, a fost găsit vinovat pentru cea mai sângeroasă campanie de masacrare etnică ce a avut loc pe teritoriul Europei după cel de-al Doilea Război Mondial.

În timpul citirii sentinţei, Mladic a fost evacuat din sala de judecată pentru că i-a acuzat pe judecători de minciună.

47 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =