Caută
Close this search box.

Regele Mihai a semnat un testament despre care nu se știe nimic

Regele Mihai nu a vorbit niciodată public despre bani și avere.

După 2000, Regelui Mihai i s-au restituit multe dintre proprietăţile confiscate de comunişti. Toate aceste bunuri vor fi împărțite de cele cinci fiice, după dispariţia Majestăţii Sale.

Bunurile Casei Regale au rămas un subiect tabu. Au făcut alţii calcule de fiecare dată când Casei Regale sau Regelui i s-au retrocedat proprietăţi sau bunuri confiscate de comunişti după abdicare.

Astfel, în 2002, Regele Mihai a intrat în posesia Domeniului de la Săvârșin, din județul Arad. În următorii ani i-au fost înapoiate mai multe imobile și terenuri în București și la Sinaia.

Perla Coroanei, Castelul Peleș, a fost redobândit abia în 2007, în același timp cu Castelul Pelișor. Peleşul a rămas în circuitul public.

În 2015, averea Regelui Mihai era estimată la aproape 60 de milioane de euro în TOP 300 Capital.

Palatul Elisabeta din București, reședința oficială a Familiei Regale, nu este proprietatea Regelui. Este pusă la dispoziția Regelui Mihai în calitate de fost şef de stat.

După moartea Regelui, averea se va împărți, cel mai probabil, în mod egal între cele cinci fiice, indiferent de titlul pe care îl au sau nu în Casa Regală.

Recent, Casa Regală a României a prezentat linia de succesiune la tron, care nu are însă legătură cu moştenirea averii.

Regele Mihai a semnat și un testament al cărui conținut nu este însă cunoscut, potrivit tvr.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri