Caută
Close this search box.

Revoluția toaletelor – soluția găsită de China pentru a stimula turismul

China a anunțat duminică că are în plan construirea sau repararea a 64.000 de toalete publice în intervalul 2018-2020, ca parte din ”revoluția toaletelor”, o inițiativă care are ca scop stimularea turismului și creșterea ponderii acestui sector în cadrul dezvoltării economice, informează Reuters.

În dorința de a-și dezvolta sectorul de servicii, China se concentrează în mod special pe turism în care a promis că va investi două trilioane de yuani, echivalentul a 290 de miliarde de dolari.

Cei trei ani de ”revoluție a toaletelor” au dus la ”rezultate semnificative”, potrivit Administrației Naționale a Turismului din China (CNTA), însă perspectivele înfloritoare sunt umbrite de tot mai multe plângeri referitoare la igiena toaletelor de la destinațiile turistice chineze.

Din 2015, China a investit 1,04 miliarde yuani în construirea și repararea a 68.000 de toalete, depășind țintă propusă pentru trei ani, de 57.000, potrivit agenției de știri Xinhua.

”Revoluția toaletelor… este o măsură urgentă și necesară pentru transformarea și dezvoltarea industriei noastre turistice”, a precizat directorul CNTA, Li Jinzao, pentru Xinhua.

Ca urmarea a noii legi, China va construi 47.000 de toalete și va renova 17.000 în următorii trei ani, potrivit Xinhua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri