Caută
Close this search box.

România la scara 1/25 va fi realizată sub formă de parc în sectorul 4

Un impresionant muzeu interactiv, în aer liber, dedicat Centenarului Marii Uniri, va fi construit în Sectorul 4. Lucrările vor începe în prima parte a anului viitor și vor fi finalizate până la 1 decembrie 2018.

Unicat în România, proiectul va fi amenajat pe o suprafată de 26.000 mp în parcul „Lumea Copiilor” din Sectorul 4 al Capitalei, sub forma actualei hărți a României și își propune să devină un reper atât pentru bucureșteni cât și pentru turiști.

Într-o reproducere cât mai fidelă a spațiului carpato-danubiano-pontic, în partea de sud a parcului va fi reprezentată Dunărea, în sud-est și est, Marea Neagră și Delta, iar în „inima” țării, Carpații. Formele de relief precum și principalele repere naturale – Sfinxul, Babele, lacuri și peșteri renumite – vor putea fi admirate îndeaproape de cei care vor dori să descopere frumusețea României.

Aproximativ 100 de machete (realizate la scară 1:25 sau 1:30) prezintă o selecție relevantă de monumente și simboluri ale României, ca de exemplu: vechea capitală a Daciei – Sarmizegetusa Regia, chipul lui Decebal săpat în stâncă, Catedrala Reîntregirii Neamului de la Alba Iulia, mănăstirile din Bucovina (Putna și Voroneț), mănăstirea Agapia, Ipoteștiul lui Eminescu, o poartă maramureșeană, cimitirul de la Săpânța, castelele Peleș și Bran, Biserica Neagră, Mausoleul de la Mărășești, operele lui Brâncuși, Arcul de Triumf, Ateneul Român etc.

Costurile totale se ridică la 18 milioane de lei, inclusive TVA. ”Banii vin de la Cosiliul Local al Sectorului 4, dar vom aplica și la Comitetul Centenar  Ministerul Finanțelor și UE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri