Caută
Close this search box.

Rusia. Un bloc de locuințe, prăbușit parțial; mai mulți morți și răniți

Un bloc de locuințe cu nouă etaje s-a prăbușit parțial joi în orașul rus Ijevsk, situat la 1.000 km est de Moscova, provocând moartea a cel puțin două persoane și rănirea mai multora, au anunțat autoritățile locale, relatează AFP.

‘Circumstanțele accidentului sunt încă neclare. Există morți și răniți’, a anunțat procuratura acestui oraș de 650.000 de locuitori într-un comunicat publicat pe site-ul său.

La rândul său, Ministerul pentru Situații de Urgență a afirmat că ‘imobilul s-a prăbușit parțial’ la ora locală 16:41 (12:41 GMT) și a precizat că două persoane au fost scoase de sub dărâmături.

Comisia de Anchetă rusă a anunțat deschiderea unei investigații. Un oficial rus a afirmat că ar fi vorba despre o explozie produsă din cauza acumulărilor de gaze.

Imaginile transmise de televiziuni arătau fațada distrusă a imobilului, situat în apropierea unei intersecții foarte aglomerate.

‘A avut loc o explozie atât de puternică încât toată clădirea s-a cutremurat’, a declarat o localnică pentru canalul public Rossiya 24.

Exploziile produse de acumulări de gaze sunt frecvente în Rusia. Ultima explozie gravă, produsă în februarie 2016, s-a soldat cu moartea a șapte persoane la Iaroslavl, lângă Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri