Caută
Close this search box.

Scandal în comisia care dezbate Legile Justiţiei: PNL şi PMP s-au retras

PNL şi PMP au părăsit dezbaterile din Comisia specială condusă de Florin Iordache, în care sunt analizate și finalizate legile Justiției, acuzând coaliția PSD-ALDE că nu dorește o dezbatere adevărată.

„Ca să participi la o dezbatere, ea trebuie să existe. Nu a existat astăzi o dezbatere, a fost un simulacru de dezbatere (…) A încercat PSD să ne transforme în mobilier”, a declarat Alina Gorghiu.

„În majoritate, PSD, ALDE și UDMR ne-au constrâns, prin modul lor abuziv în care s-au purtat cu noi, să părăsim lucrările acestei comisii. Am părăsit lucrările acestei comisii pentru că nu am avut parte de o dezbatere reală.

Pe de altă parte, lucrările acestei comisii au fost prost pregătite, închipuiți-vă că sunt peste 680 de pagini, în tabele. Am cerut o amânare pentru a ne putea pronunța asupra lor, pentru a putea dezbate serios, a fost refuzată această amânare, iar atunci când am intervenit (…) am fost puși la punct, am fost corectați, am fost certați”, a arătat și Ioan Cupșa, deputat PNL.

O decizie similară a luat și Partidul Mișcarea Populară.

„În primul rând, am remarcat încă de la începutul ședinței că există un schimb de replici între colegi, între opoziție și putere, mă refer la colegii liberali și colegii din PSD. Pe de altă parte, văd că trenează o atmosferă de neconlucrare. Este foarte clar că puterea își dorește să treacă legile justiției așa cum au fost propuse. Nu se va ține cont de nici un amendament.

Am văzut replicile date reprezentantului CSM, nu sunt de acord cu modul în care este tratat CSM-ul. În condițiile acestea, nu pot să asist la acest circ făcut de PSD pe spinarea acestei comisii”, a declarat senatorul Sorin Valeriu Bădulescu, potrivit digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri