Caută
Close this search box.

Selecția Națională Eurovision 2018 – când încep înscrierile

Înscrierile pentru Selecția Națională Eurovision 2018 încep pe 15 noiembrie, pe 22 decembrie urmând să fie anunțați semifinaliștii competiției, informează un comunicat al televiziunii publice.

În premieră în istoria Eurovision România, semifinalele și finala națională vor fi organizate în șase orașe din țară.

Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecția Națională Eurovision România o pot face până pe 15 decembrie.

Piesele pot fi trimise prin poștă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanților nr. 191, sector 1, București), pe suport CD, cu mențiunea „Pentru Selecția Națională Eurovision 2018” înscrisă pe plic, ori pot fi trimise electronic, la adresa eurovision.romania@tvr.ro.

Artiștii vor interpreta piesele în studiourile TVR, iar juriul va alege semifinaliștii pe 21 și 22 decembrie.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecția Națională va avea cinci semifinale, urmând ca numele finaliștilor să fie anunțate la începutul lunii februarie.

Semifinalele și finala Selecției Naționale se vor desfășura pe parcursul lunilor ianuarie și februarie 2018, fiind organizate în șase orașe din România, unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului țării noastre la etapa internațională a Concursului Eurovision 2018.

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 și 10 mai și finala pe 12 mai. Până în acest moment, 18 țări și-au exprimat intenția de a participa la următoarea ediție: Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia și Suedia.

Precedenta ediție a competiției muzicale a fost câștigată de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois”.

Reprezentanții României — Ilinca și Alex Florea — au obținut poziția a șaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs de la succesul obținut de Paula Seling și Ovi la ediția din 2010 și a patra în istoria participării României la Eurovision.

În ultimii ani, Selecția Națională Eurovision România a fost organizată în Brașov, Craiova, Baia Mare și București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri