Caută
Close this search box.

Spania. UE, atenționată că sunt campanii de manipulare în criza catalană pe care le atribuie Rusiei

Spania a semnalat, luni, Uniunii Europene existenţa unor campanii online pentru „dezinformare” privind criza catalană care îşi au originile pe „teritoriul rus”, relatează site-ul cotidianului francez Le Figaro.

„Aş aborda problema modului în care dezinformările şi manipulările s-au dezvoltat în jurul referendumului şi evenimentelor care au urmat în Catalonia”, a explicat Alfonso Dastis, ministrul spaniol de Externe.

„S-a demonstrat că Rusia a încercat să se implice în criza catalană pe reţelele de socializare online”, a adăugat Alfonso Dastis.

„Un număr mare de acţiuni de acest fel provin de pe teritoriul Rusiei”, a completat ministrul spaniol al Apărării, Maria Dolores de Cospedal. „Suntem într-o etapă de analiză, astfel că nu pot afirma cu certitudine totală că este implicată Administraţia Rusiei. Dar acţiunile îşi au originea pe teritoriul rus (…)”, a subliniat ea.

Miniştrii de Externe şi ai Apărării din ţările Uniunii Europene au discutat luni, în cursul unei reuniuni desfăşurate la Bruxelles, despre activităţile pentru „dezinformare” organizate de Rusia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri