Caută
Close this search box.

Trump avertizează Coreea de Nord: Nu ne puneţi la încercare!

Preşedintele SUA Donald Trump a emis un avertisment serios către liderul nord-coreean Kim Jong-un, într-un discurs rosit în Parlamentul Coreei de Sud, spunându-i să nu pună la încercare şi să nu subestimeze SUA, transmite BBC.

„Nu ne subestimaţi! Nu ne puneţi la încercare!”, a avertizat el.

Trump i s-a mai adresat liderului de la Phenian, spunându-i că „armele pe care le deţine nu îl fac să fie mai în siguranţă, ci pun regimul său într-un mare pericol”.

Donald Trump şi-a început discursul în faţa parlamentarilor sud-coreeni lăudând progresele făcute de Coreea de Sud de la războiul intercoreean, în contrast cu Nordul, situaţie pe care a definit-o drept „un experiment tragic din laboratorul istoriei”.

Preşedintele SUA a avertizat Coreea de Nord că, dacă  în trecut a interpretat atitudinea reţinută a SUA drept o dovadă de slăbiciune, acum este o altă administraţie şi i-a cerut liderului de la Phenian să renunţe la programul nuclear.

„Coreea de Nord nu este paradisul pe care bunicul dumneavoastră şi l-a imaginat. Este un iad, pe care nimeni nu îl merită”, a spus Trump, referindu-se la Kim Il-sung, fondatorul Coreei de Nord şi bunicul actualului lider de la Phenian.

De asemenea, preşedintele SUA a făcut un apel la toate statele, în special la China şi la Rusia, să exercite presiuni asupra Phenianului pentru a renunţa la armele nucleare.

„Lumea nu poate tolera pericolul reprezentat de un regim corupt care o ameninţă cu distrugerea nucleară. Toate statele responsabile trebuie să-şi unească forţele pentru a izola regimul brutal al Coreei de Nord, refuzându-i orice formă de sprijin”, a declarat el.

Foto: NBC News

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri