Caută
Close this search box.

Un instructor din Marine Corps, codamnat zece ani de închisoare pentru hărțuire extremă a unor recruți de religie musulmană

Un instructor militar din cadrul Marine Corps a fost condamnat vineri la zece ani de închisoare pentru că a aplicat tratamente degradante mai multor recruți musulmani, dintre care unul a decedat în 2016, au informat media americane, transmite AFP.

Joseph Felix

Sergentul de artilerie Joseph Felix a fost găsit vinovat joi de maltratarea acestor recruți în cursul pregătirii lor la baza militară Parris Island, în Carolina de Sud (sud-est).

Un juriu militar alcătuit din opt bărbați și femei a apreciat că Joseph Felix, un veteran al războiului din Irak, poartă cea mai mare parte a responsabilității printre cei șase instructori care au participat la aceste acte de hărțuire extremă a recruților respectivi, tratându-i ca teroriști.

Două femei au fost astfel nevoite să intre în uscătoare industriale pentru haine și, într-unul din cazuri, instalația a fost pornită atunci când au refuzat să își renege credința.

În martie 2016, Raheel Siddiqui a murit după ce a căzut de la etajul al doilea al unei clădiri, anterior fiind supus unui antrenament mult mai dur decât cel normal. Armata americană a clasat moartea sa ca fiind o sinucidere.

În octombrie, familia lui a dat în judecată Marine Corps, cerând despăgubiri în valoare de 100 de milioane de dolari și afirmând că a fost condus de un superior neidentificat la balconul de unde a căzut.

Pedeapsa pronunțată vineri, care include și excluderea din armată pentru comportament dezonorant, este mai severă decât cei șapte ani de închisoare recomandați de procuror.

Afacerea va merge automat în apel din cauza regulamentului militar pentru hotărârile judecătorești care implică pedepse mari cu închisoarea și excluderi din acest motiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri