Caută
Close this search box.

Un urs a atacat Cabana Postăvarul, în căutare de hrană

Un urs a distrus, sâmbătă noaptea, ușa de la intrarea în Cabana Postăvarul, din Masivul Postăvarul, încercând să pătrundă în clădire, administratorul cabanei, Rolf Truetsch, apelând numărul 112 pentru a solicita ajutor, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Brașov, Ciprian Aldea.

Cabana Postăvarul

Acesta a spus că nu este pentru prima dată când ursul dă târcoale cabanei, cel mai probabil animalul căutând hrană. Aseară, în zonă se aflau în jur de 50 de turiști. Nimeni nu a fost atacat sau rănit, informează Agerpres.

În zonă s-a deplasat un subofițer de la Jandarmeria Montană care a rămas la cabană pe parcursul nopții, a mai spus Ciprian Aldea.

Administratorul cabanei solicită ca autoritățile competente să ia măsuri concrete cât mai repede posibil având în vedere că la cabana Postăvarul vor ajunge tot mai mulți turiști odată cu începerea sezonului de schi.

Alte apeluri la 112 au venit sâmbătă seara de la locuitori din zona cartierului Răcădău, din municipiul reședință, unde a fost văzut un urs la tomberoane pe strada Arinului. Și pe strada Jupiter, lângă piața Astra a fost semnalată, în jurul orei 2,30, prezența unui pui de urs. În ultimele săptămâni, în zona cartierului Răcădău, locatarii au semnalat prezența mai multor urși care coboară din pădure odată cu lăsarea întinericului, pentu a veni la tomberoanele de gunoi.

Vineri seara, un tânăr de 28 de ani din localitatea brașoveană Hârseni a fost atacat de un urs în apropierea unei ferme. În urmă cu două săptămâni, în municipiul Făgăraș, o fetiță de 14 ani a fost atacată de urs pe o stradă din oraș în timp ce se deplasa la școală. Autoritățile locale din mai multe localități din județ au făcut demersuri la Ministerul Mediului cerând recoltarea a șase exemplare, dar, deocamdată, se pare că doar pentru ursul de la Făgăraș s-a primit aprobare în acest sens.

Reprezentanții Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt din Brașov, subordonată Consiliului Local, au precizat de nenumărate ori că urșii s-au înmulțit foarte mult în ultimii ani. Numai în zona administrată de Kronstadt, cuprinsă între Brașov-Poiana Brașov-Predeal, există un număr de 100 de exemplare de animale, deși nu ar trebuit să existe mai mult de 20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri