Președintele rus Vladimir Putin s-a numărat printre personalitățile care i-au adus un omagiu baritonului rus Dmitri Hvorostovsky, supranumit uneori „Elvis al operei”, care a murit miercuri la Londra, informează DPA.

Baritonul Dmitri Hvorostovsky 

„În numele familiei Hvorostovsky, cu inimi îndurerate anunțăm moartea lui Dmitri Hvorostovsky — îndrăgit bariton, tată, fiu și prieten — la vârsta de 55 de ani”, se poate citi într-o declarație publicată pe pagina de Facebook a acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin a adresat „cele mai profunde condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care au admirat talentul lui Dmitri Hvorostovsky”, a indicat agenția de știri Tass, adăugând că moartea faimosului artist reprezintă „o pierdere teribilă”.

Vladimir Putin a fost un „admirator al lui Hvorostovsky” și a crezut că succesul acestuia reflecta „atât cultura noastră, cât și pe cea internațională”, a indicat Dmitri Peskov.

La rândul său, cunoscutul site britanic dedicat muzicii clasice Classic FM a indicat că Hvorostovsky a fost un „superstar rus al operei — supranumit și ‘Elvis al operei'”.

https://www.youtube.com/watch?v=8z5vc-xEsn4

Artistul rus, născut în Siberia, și-a început cariera muzicală cântând heavy metal înainte de a-și face debutul în operă, în „Rigoletto” de Verdi, la Opera din Krasnoyarsk.

În septembrie, guvernul rus i-a acordat lui Dmitri Hvorostovsky una dintre cele mai importante distincții civile ale țării, Ordinul de merit pentru Patrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here