Caută
Close this search box.

Zimbabwe: Mugabe a acceptat retragerea; Emmerson Mnangagwa, noul președinte al țării

Președintele Zimbabwe Robert Mugabe a acceptat retragerea de la conducerea țării și se află într-o stare bună de sănătate și ‘mai degrabă jovială’ după ce a fost obligat să demisioneze după 37 de ani cât s-a aflat la conducerea țării, a declarat duminică un nepot al președintelui Leo Mugabe, relatează AFP.

Noul (foto stânga) și vechiul președinte al Zimbabwe. Foto: zambianobserver.com

‘Este bine. Am fost să-l văd, este mai degrabă jovial. În realitate el așteaptă noua sa viață, să facă agricultură și să stea la casa sa de la țară. A luat lucrurile bine’, a spus Leo Mugabe, fiul Sabinei, sora defunctă a președintelui Mugabe. Robert Mugabe a demisionat marți, după ce armata a preluat controlul în țară la mijlocul lunii noiembrie.

Noul președinte al republicii Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, a depus vineri jurământul în calitate de șef al statului, succedându-i lui Robert Mugabe, care a demisionat marți după 37 de ani de conducere autoritară.

Învestirea lui Emmerson Mnangagwa, 75 de ani, întoarce pagina conducerii autoritare exercitate timp de aproape patru decenii de Robert Mugabe, 93 de ani, rămas cel mai vechi șef de stat de pe planetă până marți, când a fost obligat de armată, de propriul partid și de stradă să iasă din scenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri