Caută
Close this search box.

Limbaj de lemn și distonocalm, de la Ministerul de Externe, în legătură cu incendierea unei clădiri cu români de 1 decembrie

Noi informații în legătură cu incendiul produs pe 1 decembrie 2017, într-un imobil din Bergkamen, lângă Dortmund, landul german Renania de Nord – Westfalia, unde se aflau 33 de români.

Într-un limbaj de lemn care nu spune aproape nimic și care i-ar fi făcut invidioși chiar și pe soții Ceaușecu, Ministerul Afacerilor Externe ne servește distonocalm într-un al doilea comunicat, care vine cu cele mai liniștitoare precizări posibile:

”Încă de la momentul semnalării situaţiei, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe au fost activate procedurile standard de lucru pentru astfel de situații de criză.

Potrivit ultimelor date furnizate Consulatului General al României la Bonn de către autorităţile locale, în imobilul incendiat locuiau 45 de persoane, dintre care 33 erau înregistrate ca cetăţeni români, unele dintre persoanele rezidente având dublă cetățenie, printre care și cea română.

Conform datelor obţinute de reprezentanții oficiului consular, toate persoanele spitalizate în urma producerii incendiului au fost externate.

În urma demersurilor oficiului consular, angajatorul german al persoanelor afectate de incendiu a confirmat că le-a asigurat cazarea într-o altă locație.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn se deplasează la locul incidentului, pentru evaluarea situaţiei şi acordarea de asistenţă consulară, în caz de necesitate.”   (foto: ziuaconstanta.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri