Caută
Close this search box.

Victorie foarte greu obținută cu Slovenia, 31-28 la Campionatul Mondial de handbal feminin

Victorie in-extremis, dar victorie ! România a obținut al doilea succes la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania, 31-28 cu Slovenia! După victoria absolut previzibilă din meciul inaugural de sâmbătă, 29-17 cu Paraguay, elevele lui spaniolului Martin Ambros s-au impus și în fața echipei-revelație a primei etape, Slovenia, care învinese, nici mai mult nici mai puțin, decât pe vicecampioanei olimpice, Franța, 24-23.

Echipa României a fost timorată, nu şi-a găsit ritmul, s-a înghesuit cu jocul pe centru, de parcă extremele nu existau, iar decizia lui Ambros Martin de a începe cu Buceschi şi Dragut pe centru şi inter dreapta nu a fost cea mai inspirată pentru viteza necesară cu Slovenia, căreia nu i-a păsat de numele adversarei.

 

România a fost condusă în permanenţă în prima repriză şi a egalat, prin Neagu, abia în minutul 29, 13-13, iar la pauză a ieşit cu 14-14, după o luptă mai cerebrală pe final, mai ales în faza defensivă.

La reluare, România a preluat conducea în premieră, prin Pintea, 14-13, iar apoi s-a dovedit că pauza a fost un sfetnic bun. Marcatoare pentru România : Cristina Neagu 11 goluri, Pintea 6, Buceschi 5, Elisei Ardean 4, Udriştioiu 4, Geiger 1, iar pentru bSlovenia, în principal Ana Gros 10, Stanko 5.

 

Următoarele partide din grupă:

05.12 – ora 21:30 România-Spania

07.12 – ora 19:00 România-Angola

08.12 – ora 19:00 România-Franța

Cristina Neagu a fost din nou ceea mai bună de pe teren, ea jucând 60 de minute efectiv și trăgându-și echipa după ea în cele mai grele momente. Ca să nu mai vorbim de cele 11 goluri … (Foto GSP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri