Caută
Close this search box.

Angela Merkel, atacată de două lidere ale partidului Alternativa pentru Germania

Două femei realese în conducerea partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania la congresul formațiunii, desfășurat sâmbătă și duminică la Hanovra, au atacat-o pe cancelarul Angela Merkel, spunând că sfârșitul guvernării sale este aproape, informează dpa, preluat de Agerpres.

Beatrix von Storch (foto), parlamentară AfD din Luebeck (nord), a declarat că decizia lui Merkel de a primi sute de mii de migranți în țară în anii 2015 și 2016 a făcut din ea „cea mai mare criminală din istoria postbelică a Germaniei”. „Islamul își are locul în Germania așa cum Merkel își are locul la guvern”, a declarat Von Storch.

Alice Weidel, care este lidera grupului parlamentar al AfD, a declarat la rândul ei că „apusul (carierei) lui Merkel depinde de noi — am fost noi”. Ea se referea la faptul că numeroși foști susținători ai conservatorilor lui Merkel s-au îndepărtat de cancelarul german în timpul crizei refugiaților.

La capătul congresului de la Hanovra, AfD s-a orientat și mai mult către dreapta, alegând doi membri ai aripii naționaliste — Alexander Gauland și Joerg Meuthen — drept copreședinți. Ambii sunt adepții acelorași viziuni anti-Islam și antiimigrație care au propulsat partidul la un procent de aproape 13% la scrutinul din septembrie și l-a ajutat să obțină peste 90 de mandate în Bundestag, notează dpa.

Foto: bild.de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri