Caută
Close this search box.

Proiect: 5 ani de închisoare pentru răspândirea de fake news pe Internet

kremlinul

Folosirea boților (bots) pentru influențarea dezbaterilor politice va fi pedepsită cu amenzi de până la 10.000 de euro sau pedeapsa cu închisoarea pentru cinci ani, potrivit unei propuneri venite din partea Partidului Republican de la Dublin, scrie The Independent Irlanda.

FOTO: publicbroadcasting.net

Propunerea făcută de republicanii irlandezi vine în contextul supozițiilor potrivit cărora președintele american Donald Trump a fost puternic influențat de entități ruse.

Proiectul legislativ prevede o serie de interdicții pentru politicienii din Dublin în legătură cu reclama făcută pe Internet și, de asemenea, cel care cumpără reclama trebuie să afișeze un mesaj cu privire la transparența reclamei cumpărate, precizând scopul pentru care a cumpărat reclamă și publicul vizat.

Un alt aspect important vizează rețelele de socializare. Va deveni o infracțiune promovarea activă a știrilor false pe site-uri precum Facebook și Twitter.

James Lawless, inițiatorul legii, a motivat propunerea prin faptul că „nu trebuie să fim naivi și să ne gândim că Irlanda nu va fi afectată de noua formă hibridă a războiului informațional”.

„E foarte probabil ca aceste conturi inactive să se activeze în viitoarele alegeri, cum s-a întâmplat în Marea Britanie și în SUA”, a mai spus republicanul, potrivit digi24.ro.

În ceea ce privește platformele online, ele vor fi definite ca orice site care are mai mult de 10.000 de utilizatori pe lună, inclusiv rețele de socializare și motoare de căutare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri