Caută
Close this search box.

Yemen. Rebelii houthi au anunțat la postul de radio oficial yemenit moartea fostului președinte Saleh

Postul de radio al Ministerului de Interne yemenit, controlat de rebeli houthi, a transmis luni că fostul președinte yemenit Ali Abdullah Saleh a fost ucis, informează Reuters și EFE.

Un oficial houthi a confirmat pentru agenția de presă chineză Xinhua că fostul președinte Ali Abdullah Saleh, nepotul său Tareq, alte rude și secretarul general al partidului lui Saleh au fost uciși, arată Agerpres.

”Saleh și asistentul secretarului general al partidului, Yasser al-Awadhi, au fost uciși luni dimineață în timp ce încercau să scape în districtul Khawlan de la periferiile sud-estice ale orașului Sanaa, în drumul lor către provincia Marib, controlată de guvernul susținut de Arabia Saudită”, a declarat oficialul houthi.

Potrivit postului de radio citat, canalul oficial de televiziune al rebelilor houthi, Al-Masirah, va difuza în scurt timp imagini cu trupul lui Saleh, în timp ce pe rețelele de socializare online au apărut deja imagini cu un cadavru ce pare a fi al lui Saleh. Acesta a rupt alianța cu houthi la sfârșitul săptămânii trecute după confruntările care au avut loc între combatanți ai ambelor facțiuni.

Potrivit EFE, după atac, rebelii houthi au aruncat în aer casa lui Saleh, aflată în cartierul Al Siasi, din Sanaa. Conform declarațiilor martorilor, mai mulți bărbați înarmați au pătruns în locuință în jurul prânzului și apoi au amplasat dispozitive explozive în mai multe locuri din casă.

Partidul lui Ali Abdullah Saleh a dezmințit că liderul său a fost ucis și a afirmat că el conduce în continuare forțele sale în luptele intense din Sanaa care s-au soldat până acum cu cel puțin 125 de morți și 238 de răniți în ultimele șase zile, potrivit Comitetului Internațional al Crucii Roșii.

Media houthi au relatat că rebelii au avansat și către satul natal al lui Saleh, din apropiere de Sanaa, unde fostul președinte deținea un palat fortificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri