Caută
Close this search box.

Patriarhul Daniel s-a întâlnit cu Vladimir Putin chiar la Kremlin

Patriarhul Daniel a participat luni seară la cina festivă oferită de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, șefilor Bisericilor Ortodoxe prezente la Moscova.

FOTO: basilica.ro

Adresându-se celor prezenți, Putin a spus:

„Mai întâi de toate, doresc să vă salut din inimă și să-mi exprim cuvintele de recunoștință pentru faptul că împreună sărbătoriți un eveniment atât de important pentru țara noastră și pentru Biserica Ortodoxă Rusă, cum este centenarul restabilirii patriarhatului în Rusia”.

„Aceasta, desigur, subliniază unitatea lumii ortodoxe, ceea ce este un lucru important în sine, dar și pentru faptul că dumneavoastră reprezentați Biserica, ceea ce joacă un rol esențial în viața țărilor dumneavoastră, în viața societății. Dumneavoastră faceți un apel la milostenie, lucrați în domeniul educației, formării, ceea ce este foarte important”, a subliniat Vladimir Putin, potrivit basilica.ro.

Evenimentul a avut loc în cadrul festivităţilor organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Patriarhul Daniel s-a întâlnit duminică, în Sala Tronului de la Reşedinţa “Danilovski”, cu Kiril, patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, iar luni, când s-au împlinit 100 de ani de la întronizarea Sfântului Tihon, primul patriarh rus după anul 1700, când împăratul Petru cel Mare a reformat Biserica Ortodoxă Rusă, reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe locale au concelebrat Sfânta Liturghie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri