Caută
Close this search box.

Corupţia globală, ”mai mult de 5% din PIB-ul planetei”

mită

În fiecare an aproape 3.000 de miliarde de dolari sunt bani furaţi din bugetele publice prin corupţie în întreaga lume. Este bilanţul făcut public de Naţiunile Unite cu ocazia Zilei internaţionale de luptă împotriva corupţiei, marcată astăzi pe tot globul.

ONU estimează la valori uriaşe pagubele pe care le produce corupţia pe glob, bani care reprezintă mai mult de 5% din PIB al planetei. La noi în ţară au fost organizate activităţi de informare şi întâlniri cu funcţionarii publici din administraţie.

La Bacău, comisarul şef, Sarmiza Fetcu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul de Interne, i-a încurajat pe cetăţeni să folosească Linia TelVerde Anticorupţie.

Sarmiza Fetcu: Anunţ practic o premieră, pentru că, începând din această lună, DGA a operaţionalizat o linie call center de sesizare a faptelor de corupţie, mai precis linia TelVerde Anticorupţie 0800806806 devine call center naţional. Cetăţenii pot sesiza fapte de corupţie din orice domeniu, nu doar din cele care privesc personalul MAI, ca până acum.

183 de ţări au semnat şi ratificat Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei, adoptată în 2003 şi care a stabilit 9 decembrie ca zi în care să se atragă în mod deosebit atenţia asupra acestui fenomen. În acest an, ziua are sloganul „Uniţi împotriva corupţiei”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri